REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai iš paskutiniosios vietos pakilti jau nebegali. Pralaimėję abejas praėjusio savaitgalio rungtynes klaipėdiečiai „užsitikrino“ paskutiniąją vietą 2003-2004 metų LKL čempionate. Turbūt dauguma atsimins paskutines šio sezono „Neptūno“ rungtynes namie, kurios “pašventintos” muštynėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ – 78:93 (14:29, 34:49, 62:69).

Klaipėdoje vykusios rungtynės buvo paskutiniosios „Neptūnui“ savo aikštėje šį sezoną. Jas dar ilgai prisimins ne tik žaidėjai, bet ir sirgaliai, kurie buvo muštynių liudytojais.

REKLAMA

Jau pirmosiomis minutėmis „Lietuvos rytas“ griebė jautį už ragų ir pabėgo į priekį – 10:4, 15:5, 22:9, o po pirmojo kėlinuko vilniečiai turėjo 15 taškų pranašumą.

Nors „Neptūnui“ antrajame kėlinyje pavyko priartėti iki 34:39, pabaigoje „Lietuvos rytas“ suaktyvino gynybą, pelnė 10 taškų be atsako ir vėl atitrūko – 49:34.

Trečiajame kėlinyje klaipėdiečiai vėl bandė artėti ir šį kartą jiems tai sekėsi daryti geriau. Kėlinio pabaigoje tritaškį įmetė M.Mažeika, o aidint sirenai iš toli pataikė ir M.Mockus – 62:69 vilniečių pusėje.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniojo kėlinio pradžioje dvitaškį įmetė M.Mažeika, o puolant pražanga buvo nubaustas R.Javtokas, kuris už ginčus dar užsidirbo techninę pražangą. 33 mačo minutę M.Ruikis tolimu metimu leido „Neptūnui“ priartėti iki 71:73 ir pakvipo dar viena sensacija („Lietuvos rytas“ sezono pradžioje jau buvo įveiktas „Neptūno“). Tačiau 10 vilniečių taškų be atsako nubraukė visas jaunųjų klaipėdiečių viltis.

Visgi tai dar nebuvo pabaiga, o tik pats įkarštis. Likus 21 sekundei ir „Lietuvos rytui“ pirmaujant 92:76, o šeimininkams kontroliuojant kamuolį, kiek uždelsęs pražangą sušvilpė vienas arbitrų. „Lietuvos ryto“ žaidėjas T.Delininkaitis neleistinai sustabdė P.Šalvį, nors dar prieš tai klaipėdietį baudomis stabdė S.Babrauskas. Pastarasis pargriuvo kovodamas dėl kamuolio su P.Šalviu ir tuoj pat atsistojęs ėmė stumdytis su „Neptūno“ snaiperiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet ir prasidėjo kivirčai – į aikštę subėgo abiejų ekipų žaidėjai, treneriai ir atstovai, didžioji jų dalis stumdėsi, o nebandė nutraukti kivirčus. „Neptūno“ kapitonas Mindaugas Bugys priėjęs stumtelėjo S.Babrauską, o tai matęs vilniečių kapitonas Robertas Javtokas nemanė leisti varžovui stumdyti komandos draugo. Jau pasukusiam prie atsarginių žaidėjų suolelio M.Bugiui vilnietis pribėgo iš nugaros ir alkūne trinktelėjo per žandikaulį.

„Ne tam trenkei, reikėjo trenkti teisėjui“, - po epizodo R.Javtokui sakė vienas komandos atstovų.

REKLAMA

Viskam nurimus bene 10 minučių arbitrai sprendė, kaip geriausiai pasielgus. Pasekmės buvo tokios: R.Javtokas pašalinamas iš rungtynių, o M.Bugiui skiriama techninė pražanga.

Baudų metimais apsikeitusios komandos užbaigė rungtynes galutiniu rezultatu 93:78 - vilniečių pergale.

Po rungtynių klaipėdietis Mindaugas Bugys buvo išvežas į ligoninę. Įtariama, kad jam gali būti smegenų sukrėtimas ir lūžęs žandikaulis. Be to, pažeisti krepšininko dantys.

Pakomentuoti įvykius sutiko „Lietuvos ryto“ treneris Kęstutis Kemzūra. Jis teigė, jog pagrindinės visų įvykių priežastys – teisėjai. Pasak stratego, jie labai prastai atliko savo darbą. „Rungtynės nebuvo svarbios nei mums, nei jiems. Mes sprendėme kažkokius klausimus, jie norėjo pateikti sensaciją, kaip ir pirmą kartą. Tačiau tam jie neturėjo šansų, nors stengėsi ir dirbo savo darbą gerai“.

REKLAMA

K.Kemzūra teigė, jog buvo itin nepatenkintas rungtynių teisėjų M.Gudo ir R.Žukausko darbu, kurie, pasak vilniečių trenerio, prastai “švilpė į abi puses.” „Tas incidentas kilo dėl teisėjų. Jie atvažiavo čia ne atlikti savo darbo, buvo per daug atsipalaidavę. Jie tikėjosi, jog Klaipėdoje nebus atkaklios kovos“.

Treneris negynė „Lietuvos ryto“ komandos kapitono. „Be abejo, R.Javtokas pasielgė blogai. Kiekvienas žmogus turi tvardyti savo emocijas. Niekas jo nenustūmė, aš irgi į tarpą nesugebėjau patekti ir atsitiko taip, kaip jūs žinote.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viso to priežasčių reikia ieškoti kitur. Iki tol buvo išlieta daug bereikalingų emocijų, galima paimti pavyzdį iš to paskutinio momento. Jei būtų laiku sušvilpta pražanga (teisėjai rungtynių pabaigoje pražangą užfiksavo T.Delininkaičiui, nors kur kas anksčiau prasižengė S. Babrauskas – aut. past.), galbūt niekas nebūtų šokęs į atlapus. Būtume išvengę to, kas dabar atsitiko“.

Treneris teigė, jog dėl to jis ir komanda labai sielojasi. „Labai atsiprašau visos komandos vardu. Manau, kai viskas nurims, suprasim, ką padarėm“.

REKLAMA

Strategas pabaigoje pridėjo: „Teisėjai negali atvažiuoti nepasiruošę darbui. Jei paklaustume visų čia susirinkusiųjų, tikrai nemanau, kad jie pasakytų, jog teisėjavimas buvo normalus. Nesakau, kad buvo švilpiamos klaidos labiau “į vieną ar į kitą pusę”. Tiesiog buvo „paleistos“ rungtynės, ir pamatėme to pasekmes“.

„Neptūno“ gretose vėl pirmuoju smuiku griežė Mindaugas Mockus, per 34 minutes surinkęs 23 taškus bei atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. M.Mažeika (26) pridėjo 17 taškų, P.Šalvis (33) – 13, M.Ruikis (22) ir A.Kaubrys (29) – po 8, G.Maceina (12) – 5, V.Savostjanovas (11) ir A.Mazalas (7) – po 2. Nepasižymėjo tik M.Bugys (28).

„Lietuvos ryto“ komandoje 4 žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. R.Šiškauskas įmetė 18, P.Čiukinas pridėjo 15, R.Javtokas surinko 12, o A.Šležas į savo sąskaitą įsirašė jų 9.

Šarūnas MAZALAS

“Klaipėda” (www.klaipeda-daily.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų