REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gavę pylos nuo partijos lyderio Algirdo Brazausko, socialdemokratai gali pakeisti savo poziciją dėl Rolando Pakso dalyvavimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", pirmadienį vykusiame Socialdemokratų prezidiumo posėdyje A.Brazauskas pareiškė nepasitenkinimą tuo, kad nušalintam prezidentui R.Paksui vis dėlto nebuvo sudaryta teisinių kliūčių vėl rungtis dėl šalies vadovo posto.

REKLAMA

Socialdemokratinės koalicijos frakcijos vadovybės posėdyje antradienį jau buvo svarstoma, ar partijai nereikėtų imtis iniciatyvos ir pateikti įstatymų pataisų, draudžiančių apkaltos būdu nušalintam prezidentui vėl dalyvauti rinkimuose.

Tai, kai kurių socialdemokratų nuomone, būtų galima padaryti artimiausiu metu, nelaukiant atitinkamų Konstitucijos pataisų, kurios greičiausiai įsigalios tik praėjus porai mėnesių po prezidento rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol daugelis socialdemokratų lyderių viešai aiškino esą įsitikinę, kad mėginimai įstatymais užkirsti R.Paksui kelią į rinkimus prieštarautų Konstitucijai ir būtų didelė teisinė bei politinė klaida.

Kalbos, kad A.Brazauskas nepritaria tokiai savo partijos bičiulių nuomonei, užkulisiuose pasklido iš karto po to, kai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo R.Paksą pretendentu į kandidatus.

Nors socialdemokratų vadovai gyrė ir teisino šį VRK žingsnį, šaltiniai partijoje tvirtino, jog jie su nerimu laukia į Lietuvą po atostogų sugrįžtančio premjero.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo spėjama, jog A.Brazauskas gali duoti pylos savo partijai už tai, kad ji, kaip ir VRK, nesiėmė sudaryti teisimų kliūčių R.Paksui.

Partijos prezidiumo posėdyje paaiškėjo, kad šie spėjimai buvo pagrįsti. A.Brazauskas piktinosi, jog R.Paksas nekliudomai dalyvauja prezidento rinkimų maratone, ir aiškino, koks pavojus gali kilti valstybei, jei nušalintas prezidentas grįš į savo postą.

Kai kurie Socialdemokratinės koalicijos frakcijos vadovybės nariai antradienį aiškino, jog Konstitucija vis dėlto leidžia taisyti rinkimų įstatymus netaisant jos pačios, kiti tam priešinosi.

REKLAMA

Pastarieji teigė, kad tokios pataisos būtų garantuotai apskųstos Konstituciniam Teismui, kuris jas paskelbtų antikonstitucinėmis.

Po šios diskusijos galutinio ir konkretaus sprendimo nebuvo priimta.

Dienraščiui kai kurie posėdžio dalyviai teigė, kad šia tema gali būti surengta diskusija pačioje frakcijoje.

"Vyko pasikeitimas nuomonėmis. Vytenis Andriukaitis papriekaištavo, jog Konstitucijos pataisos Seime buvo pateiktos per vėlai, ir tiek", - po posėdžio dienraščiui sakė frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų