REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberaldemokratai sako neabejoją, kad jeigu Rolandas Paksas sutiks dalyvauti pirmalaikiuose Prezidento rinkimuose - jis juos laimės. Kol kas R. Paksą savo kandidatu norintys iškelti liberaldemokratai sako neturį jo atsakymo dėl dalyvavimo rinkimuose, tačiau tikisi šio atsakymo sulaukti iki šį šeštadienį vyksiančio partijos kongreso.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes kantrūs. Lauksime R. Pakso atsakymo. Kada jis bus, vienoks ar kitoks, tada ir bus vienokie ar kitokie sprendimai", - penktadienį spaudos konferencijoje sakė liberaldemokratų partijos vicepirmininkas Henrikas Žukauskas.

REKLAMA

Ar R. Pakso atsakymas tikrai jau bus aiškus rytoj - liberaldemokratai į šį klausimą neatsako, taip pat neatsako ir į kitą klausimą - ką žada daryti, jei R. Paksas nesutiktų dalyvauti rinkimuose.

"Jei R. Paksas nekandidatuos - tada išgirsite kitą partijos sprendimą", - sakė liberaldemokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Liberaldemokratai teigia pakvietę R. Paksą dalyvauti šeštadienį vyksiančiame partijos kongrese, tačiau sako nežiną, ar R. Paksas dalyvaus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kitų didžiųjų partijų atstovai sako neabejoją, kad R. Paksas tikrai dalyvaus Prezidento rinkimuose, kai kurie politikai sako turį nepatvirtintų žinių, esą kai kurios viešųjų ryšių agentūros jau rengia R. Pakso rinkimų kampanijos strategiją.

Liberaldemokratų partijos vadovai penktadienį taip pat kritikavo laikinojo Prezidento Artūro Paulausko veiksmus. Liberaldemokratų nuomone, A. Paulauskas kaip laikinasis šalies vadovas imasi perdėm svarbių sprendimų, kuriuos derėtų palikti išrinktam naujajam Prezidentui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas tokių darbų, kurio libdemų manymu, neturėtų imtis A. Paulauskas - tai Valstybės saugumo departamento vadovo skyrimas. Pasak H. Žukausko, nors A. Paulauskas tikina besitariąs dėl VSD vadovo skyrimo su visomis frakcijomis, tačiau su liberaldemokratais, šios frakcijos seniūno teigimu, niekas nesitaria.

H. Žukauskas patvirtino, kad liberaldemokratai ir toliau remia Gintaro Bagdono kandidatūrą į VSD vadovo postą, o ketinimus paskirti VSD vadovu Arvydą Pocių libedamai vadino "atsiskaitymo dalykais".

"Nenoriu sakyti, kad A. Pocius yra nekompetentingas arba negabus, bet man atrodo, kad atėjo laikas, kai šiam departamentui turėtų vadovauti žmogus -kvalifikuotas, suprantantis reikalą, pripažintas ir turėjęs reikalų su NATO struktūromis, nes, deja, mes tokia šalis jau esame - mes jau esame NATO narė. Dėl to vietiniame darže išaugintos daržovės nėra labai skanios profesionalumo prasme", - penktadienį aiškino H. Žukauskas.

REKLAMA

H. Žukauskas taip pat tikino esą A. Paulauskas, būdamas laikinuoju Prezidentu, skuba paskirti kuo daugiau ambasadorių.

ELTA primena, kad apie ambasadorių skyrimus pats A. Paulauskas nėra kalbėjęs. Apie būtinybę keisti ar skirti naujus ambasadorius šią savaitę yra užsiminęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis.

Ambasadorių "įšalusios" rotacijos problemą dėl penkis mėnesius trukusio skandalo jau anksčiau yra minėję ne tik URM vadovai, bet ir užsienio reikalus kuruojantys parlamentarai. Taip pat ambasadorių kaitos problemą dar šių metų pradžioje yra pripažinę ir buvę nušalintojo Prezidento R. Pakso patarėjai diplomatiniais klausimais.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų