REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu prie Seimo vyksta maždaug apie 30 žmonių piketas. Jo dalyviai protestuoja prieš Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą neregistruoti Rolando Pakso kaip kandidato į prezidentus. Pikete dalyvauja daugiausiai senyvo amžiaus žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Piketo dalyviai laiko kelis plakatus. Ant vieno iš jų yra užrašyta “Vaigauskai, kodėl pasielgei antikonstituciškai”, ant kito “Stribų seime, lauk”. Taip pat yra vienas senyvo amžiaus žmogus, kuris groja armonika.

REKLAMA

Į piketo dalyvių reikalavimus ir protestus aplinkiniai reaguoja vangiai. Aplink ant suolelių besėdintys žmonės nesidomi, kodėl protestuojama. Vangią piketo atmosferą liudija ir tvarką palaikantys policininkai, kurie buvo prisidėję ant fontano krašto.

VRK pirmadienį atidėjo sprendimą dėl buvusio prezidento R. Pakso registravimo prezidento rinkimuose, kol nebus gauta Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvada, ar pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatas R. Paksas gali pretenduoti būti kandidatu į prezidentus.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį vienbalsiai patvirtino nuomonę, kad R. Paksas 3 metus negali būti priimamas į valstybinę tarnybą.

VTEK vertinimu, Konstitucinis Teismas kovo 31 d. paskelbtoje išvadoje dėl R. Pakso veiksmų atitikties Konstitucijai, be kita ko, nustatė, kad R. Paksas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas “Eltai” antradienį sakė negalįs komentuoti šios VTEK nuomonės, nes jos dar nėra gavęs. Paklaustas, kiek VTEK vertinimas gali lemti VRK sprendimą dėl R. Pakso registravimo, Z. Vaigauskas teigė, jog tai priklausys nuo Tarnybinės etikos komisijos pateiktų argumentų, pagrindžiančių jos išreikštą nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų