REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį vienbalsiai patvirtino nuomonę, kad Rolandas Paksas 3 metus negali būti priimamas į valstybinę tarnybą. Šią savo nuomonę VTEK priėmė atsakydama į pirmadienį pateiktą Vyriausiosios rinkimų komisijos paklausimą, ar R. Paksas gali pretenduoti į kandidatus prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK vertinimu, Konstitucinis Teismas kovo 31 d. paskelbtoje išvadoje dėl R. Pakso veiksmų atitikties Konstitucijai, be kita ko, nustatė, kad R. Paksas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatą.

REKLAMA

"VTEK konstatuoja, jog pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo 15 straipsnį, valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, atleisti iš valstybinės tarnybos už to paties įstatymo reikalavimų pažeidimus (tarp jų ir Prezidentas kaip valstybės politikas), 3 metus negali būti priimami į valstybinę tarnybą", rašoma VTEK nutarime.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas “Eltai” antradienį sakė negalįs komentuoti šios VTEK nuomonės, nes jos dar nėra gavęs. Paklaustas, kiek VTEK vertinimas gali lemti VRK sprendimą dėl R. Pakso registravimo, Z. Vaigauskas teigė, kad tai priklausys nuo Tarnybinės etikos komisijos pateiktų argumentų, pagrindžiančių jos išreikštą nuomonę.

"Manau, kad VTEK sprendimą turėtų pagrįsti Konstitucijos ir įstatymų analize", - sakė Z. Vaigauskas.

Pasak Z. Vaigausko, galutinį sprendimą dėl R. Pakso registravimo kandidatu prezidento rinkimuose rinkimų komisija ketina priimti trečiadienį arba ketvirtadienį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų