REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas neatsistatydins ir tikrai dalyvaus pirmadienį Seime atnaujinamame apkaltos procese, o dėl kandidatavimo naujuose rinkimuose dar netaria tvirto žodžio. Ketvirtadienį Seimo valdyba nusprendė apkaltos procesą R. Paksui atnaujinti pirmadienį, posėdį pradedant 15 val.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną, nors dar nebuvo gavęs oficialaus pranešimo iš Seimo, Prezidentas R. Paksas patvirtino žurnalistams, jog dalyvaus apkaltos procedūroje ir yra pasiruošęs kalbėti.

REKLAMA

Į žurnalistų klausimą, ar ketina dalyvauti naujuose rinkimuose, kai po Konstitucinio Teismo išvadų neliko abejonių, kad per apkaltą Prezidentas bus atstatydintas, R. Paksas atsakė ne taip tvirtai kaip anksčiau.

Iki praėjusios savaitės, iki nepavykusio bandymo paskirti Rusijos pilietį Jurijų Borisovą savo visuomeniniu patarėju R. Paksas ne kartą buvo pareiškęs ketinimą dalyvauti Prezidento rinkimuose, jei bus atstatydintas per apkaltą. Po istorijos su J. Borisovu, kurią R. Paksas pavadino savo klaida ir atsiprašė žmonių, pareiškimai apie galimą dalyvavimą rinkimuose tapo atsargesni.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu šita dviejų trijų valandų mano klaida, kuri teisiškai nieko nereiškia, bus ta klaida, kurios negali atleisti Lietuvos žmonės, tai bus vienas sprendimas, jei atleis - bus kitoks sprendimas", - sakė R. Paksas.

Anot R. Pakso, sužinoti nuomonę nebus sunku nuvažiavus į vieną kitą kaimą, paspaudus žmogui ranką ir pažiūrėjus į akis.

Seimas ne vėliau kaip per 10 dienų po Prezidento nušalinimo turėtų paskelbti priešlaikinių Prezidento rinkimų datą. Prezidento rinkimai greičiausiai būtų rengiami kartu su Europarlamento rinkimais birželio 13 d.

Konstitucija numato, jog, pašalinus Prezidentą iš pareigų, naujo šalies vadovo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per du mėnesius.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų