REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusę metų prieš JAV kino teatruose pasirodant kontroversiškajam religiniam epui "Kristaus kančia" Melas Gibsonas sulaužė savo priesaiką niekam nerodyti šio filmo anksčiau už oficialią peržiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Visus bilietų pardavimo rekordus sumušęs religinis epas buvo itin akylai saugomas. Vengiant piratinių kopijų atsiradimo, epo peržiūros buvo organizuojamos tik mažai grupei žmonių, kurie prieš patekdami į ją buvo patikrinami.

REKLAMA

Tačiau M. Gibsonas padarė išimtį - iš gailestingumo patenkino vieno mirštančio kunigo prašymą ir suorganizavo specialų peržiūros seansą tik jam vienam. Kunigas žiūrėjo filmą gerokai anksčiau už visus kitus tik su viena sąlyga - po peržiūros filmo vaizdo kopija buvo iš karto sunaikinta.

Jau septintą savaitę rodomas ir vėl pirmoje JAV pelningiausių filmų sąrašo vietoje esantis religinis epas pasakoja apie paskutines Jėzaus Kristaus gyvenimo valandas žemėje.

REKLAMA
REKLAMA

"Kristaus kančia" dėl antisemitizmo sukėlė aršius debatus visame pasaulyje. Tokius pareiškimus ypač stiprina faktas, kad M. Gibsonas priklauso katalikų grupuotei, nepripažįstančiai 1962 metų Vatikano II Susirinkimo nutarimo, kuriuo žydai buvo išteisinti dėl Kristaus nukryžiavimo.

Teigiama, kad didžiąją gautų pajamų už religinį epą dalį M. Gibsonas skirs katalikiškoms labdaros organizacijoms, padedančioms benamiams.

Religinis epas “Kristaus kančia” jau kino teatruose.

ACME

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų