REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 30 d. kino teatruose pradedama rodyti komedija “Roko mokykla” pasakoja apie pamišusį roko fanatiką Diujį Finą, kuris netikėtai gauna darbą prestižinėje mokykloje. Visiškai nieko neišmanantis apie pedagogiką, tačiau žinantis absoliučiai viską apie roką, Diujis nusprendžia slapta suburti vaikų roko grupę, laimėti konkursą ir taip išspręsti savo finansines problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pradėdami filmavimą, juostos kūrėjai susidūrė su kiek neįprasta ir sudėtinga problema: jie turėjo surasti vaikus, kurie filme vaidintų mokyklinės roko grupės narius. “Ieškojome vaikų, kurie galėtų dainuoti ir groti, pavyzdžiui, gitara”, - sakė atrankai vadovavusi Ilene Starger. Atrankoje dalyvavo ir pagrindinį vaidmenį atliekantis komikas Jackas Blackas, kurio veidą iškart atpažįsta žiūrovai, bet ne visada atsimena jo pavardę... Pats būdamas muzikantas ir dainininkas, jis teigia, kad iškart pamato tikrą talentą.

REKLAMA

Jaunųjų aktorių atranka vyko net keliuose Amerikos miestuose - Niujorke, Los Andžele, Čikagoje, Mineapolyje, San Franciske ir Sietle, joje dalyvavo keli tūkstančiai vaikų. Ilene Starger teigia, kad po ilgų paieškų jie nusprendė rinktis vaikus, kurie nebūtų išėję klasikinės Holivudo aktorių mokyklos, tad filme “Roko mokykla” vaidina tikrai išskirtinės ir gabios jaunosios asmenybės. Gitara grojanti 11 metų Rebecca Brown ir 12 metų pianistas Roberas Tsai buvo surasti paskelbus radijo konkursą. Vaikų grupės lyderiu tapo dvylikametis Joey Gaydosas jaunesnysis, kuris pradėjo mokytis groti gitara nuo 8-erių ir jau yra subūręs savo grupę. Užkietėjęs būgnininkas Kevinas Clarkas buvo atrastas Čikagoje. Pirmąkart būgnų lazdeles jis paėmė būdamas trejų, o šiuo metu groja vietinėse grupėse. Nuo penkerių K. Clarkas pradėjo lankyti specialias pamokas, kurias tęsia iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis komedijos “Roko mokykla” aktorius Jackas Blackas teigė, kad įdomiausia jam buvo stebėti jaunųjų muzikantų progresą. “Pavyzdžiui, dešimtmetė Maryam Hassan anksčiau koncertuodavo tik mokykloje. Nugalėjusi konkurentes atrankoje, ji pirmą kartą koncertavo prieš didžiulę minią - viso pasaulio kino teatrų žiūrovus. Apskritai visi jaunieji aktoriai yra talentingi ir greitai susidraugavo. Paskutinėmis filmavimo dienomis jie kartu su savo mokytoja netgi koncertavo vietiniame klube”, - pasakojo aktorius.

Komedija “Roko mokykla” - kino teatruose nuo balandžio 30 dienos.

“Forum Cinemas”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų