REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasitikėjimas Prezidento institucija per pastarąjį mėnesį krito beveik 5 punktais. Pats Prezidentas Rolandas Paksas, slegiamas apkaltos naštos, nuo vasario pradžios irgi prarado nemažai savo gerbėjų. Politikų reitingų rikiuotėje jis tėra 12 vietoje. Jam palankūs 36,6 proc. žmonių, vasarį tokių buvo 40,1 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Tai parodė kovo 12-15 dienomis atlikta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" apklausa, kurios duomenis šeštadienį skelbia "Lietuvos rytas".

REKLAMA

Palankiausiai vertinamu politiku išliko policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius (62,9 proc.), o į antrą vietą iškopė Premjeras Algirdas Brazauskas (57,1 proc.). Toliau nedideliu skirtumu žengia finansų politikė Dalia Grybauskaitė (54,3 proc.) ir Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas (54,1 proc.).

Kovo mėnesį žmonės kur kas palankesni buvo Aukščiausiojo Teismo pirmininkui Vytautui Greičiui, paskirtam vadovauti Seime vykstančiai Prezidento apkaltai. Jam palankių respondentų nuo vasarį buvusių 15,0 proc. padaugėjo iki 22,1 proc. Per mėnesį daugiau gyventojų palankumo sulaukė užsienio ir švietimo ir mokslo ministrai Antanas Valionis ir Algirdas Monkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Prasčiausiai vertinamas politikas - Vytautas Šustauskas. Net 70,4 procento šalies piliečių jį vertina nepalankiai.

Stabilumo pasiilgę žmonės patikimiausiu politiku laiko A. Brazauską

Politinių skandalų išvarginti žmonės vis labiau remia Premjerą Algirdą Brazauską, kurį daugelis tapatina su stabilumo garantu. Šitai parodė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" kovo 12-15 dienomis surengta apklausa, kurios rezultatus skelbia šeštadienio "Lietuvos rytas".

A. Brazauskas, apklaustų respondentų nuomone, šiuo metu geriausiai atstovauja Lietuvos žmonių interesams. Nuo vasario mėnesio taip manančių padaugėjo beveik procentu - nuo 22 proc. iki 22,9 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors Prezidento Rolando Pakso reitingas ir smunka, tačiau jis pagal apklausos rezultatus vis tebėra antras pagal populiarumą po Premjero. Kad Prezidentas geriausiai atstovauja žmonių interesams, tvirtino 14,1 proc. apklaustųjų, vasarį jų buvo 14,4 proc.

Šiek tiek smuktelėjo trečioje vietoje esančio kadenciją baigusio Prezidento Valdo Adamkaus reitingas - nuo vasarį buvusių 13,2 proc. iki 12,3 proc. kovą, bet jis vis dar lenkia ketvirtoje vietoje esantį Darbo partijos įkūrėją Seimo narį Viktorą Uspaskichą. Kad šis politikas yra patikimas, kovą manė 11,8 proc. respondentų, o vasarį jų buvo 12,8 proc.

REKLAMA

Per mėnesį šalies žmonių požiūris į politikus pasikeitė nedaug. Pirmąsias 8 vietas užėmė tie patys politikai kaip ir per vasarį surengtą apklausą: A. Brazauskas (22,9 proc.), R. Paksas (14,1 proc.), V. Adamkus (12,3 proc.), V. Uspaskichas (11,8 proc.), Artūras Paulauskas (8,9), Kazimiera Prunskienė (6,4 proc.), Česlovas Juršėnas (5,9 proc.), Andrius Kubilius (5,9 proc.). Pirmojo dešimtuko permaina - Seimo narys V. Landsbergis iš jo išstūmė Vilniaus merą Artūrą Zuoką.

Rinkimuose į Seimą didžiausia sėkmė lydėtų Darbo partiją

Daugiausia sėkmės, jei dabar vyktų rinkimai į Seimą, galėtų tikėtis Darbo partija. Tai rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" kovo 12-15 dienomis atlikta apklausa, kurios rezultatus šeštadienį skelbia "Lietuvos rytas".

REKLAMA

Nors šios partijos reitingai ir toliau po truputį smunka, ji vis dėlto dar įtikinamai pirmauja. Jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai į Seimą, už šią partiją balsuotų 20,2 procento apklaustųjų (vasarį buvo 21,5 proc.).

Politinių partijų sąraše antri tebėra socialdemokratai. Jų populiarumas auga ir jie pamažu vejasi Viktoro Uspaskicho vadovaujamą Darbo partiją. Už socialdemokratus šiuo metu balsuotų 16,7 procento respondentų, vasarį tokių buvo 15,5 proc.

Praėjusį mėnesį į trečiąją vietą iškopusi Tėvynės sąjunga joje išsilaikė, nors jos reitingas kiek ir smuktelėjo - nuo vasarį 10,1 proc. iki 9,3 proc. kovą.

Jei rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, 5 procentų barjerą dar peržengtų ir liberaldemokratai (7,0 proc.), ir liberalcentristai (5,2 proc.). Už Naująją sąjungą (socialliberalus) balsuotų tik 3,1 proc. apklaustųjų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų