REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas praėjusios savaitės pabaigoje slapta ėmė spausti Generalinės prokuratūros vadovą Antaną Klimavičių pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 114 straipsnį - kėsinimasis į konstitucinę šalies sanklodą ir valstybės perversmo rengimas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Už tai numatyta kalėjimas iki 20 metų ar net iki gyvos galvos.

Pats A.Klimavičius dienraščiui nenoriai komentavo šias žinias, tačiau jų neneigė. Generalinis prokuroras tik pabrėžė, kad jokio oficialaus prezidento ar jo patarėjų kreipimosi šiuo klausimu prokuratūra nėra gavusi.

REKLAMA

"Man būtų nekorektiška ką nors pasakoti ar cituoti, kas ką pasakoja", - dienraščiui teigė A.Klimavičius.

Panašiai skandalingą situaciją komentavo ir generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis, kuris pasidžiaugė, kad nebuvo įleistas į prezidento kabinetą, kur vyko A.Klimavičiaus ir R.Pakso pokalbis.

Todėl G.Jasaitis nieko konkretaus apie abiejų pareigūnų pokalbio turinį pasakyti negali.

"Bent jau nieko oficialaus nėra. O žodiniai prašymai man, kaip prokurorui, neturi jokios reikšmės", - teigė G.Jasaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį ketvirtadienį oficiali R.Pakso ir A.Klimavičiaus pokalbio tema buvo operatyvinė informacija apie "Alitos" privatizavimą, kurią praėjusią savaitę iš saugumo pagrobė prezidento patarėjas Romualdas Senovaitis.

Tačiau, dienraščio žiniomis, pokalbyje R.Paksas pradėjo netikėtai raginti A.Klimavičių pradėti ikiteisminį tyrimą dėl valstybės perversmo rengimo.

Šią informaciją dienraščiui patvirtinę šaltiniai Generalinėje prokuratūroje tvirtino, kad A.Klimavičius buvo tiesiog priblokštas tokio prezidento raginimo, tačiau atsisakė jį vykdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot generalinio prokuroro, dienraščio teigimu, tokiam tyrimui paprasčiausiai nėra jokio objektyvaus teisinio pagrindo, nes prastai besiklostantys vieno pareigūno, kad ir paties aukščiausio, politiniai reikalai nėra pavojus visos valstybės konstituciniams pagrindams.

Matyt, šis susitikimas taip paveikė A.Klimavičių, kad šis atrodė sutrikęs ir bandė išvengti bet kokių komentarų.

Po nenusisekusio R.Pakso raginimo A.Klimavičiui nekalbūs buvo ir Prezidentūros pareigūnai. Išgirdę klausimą. Prezidentūros Teisės departamento darbuotojai "Lietuvos rytui" nurodė kreiptis į nacionalinio saugumo patarėjų grupę.

Tačiau šios grupės vadovas R. Senovaitis pareiškė nieko apie tai nežinąs. Ne ką daugiau galėjo pridurti ir patarėjai Alvydas Medalinskas bei Gintaras Šurkus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų