REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindiniuose Prezidentūros rūmuose antradienio rytą tvyrojusio aitraus kvapo ir pasklidusių dūmų priežastis - beveik dešimtmetį be perstojo dirbęs ventiliatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Sujudimas Prezidentūroje kilo šiek tiek po 8 valandos, kuomet į darbą besirenkantys Prezidentūros tarnautojai pajuto svilėsių kvapą. Netrukus dūmų prisipildė ir pagrindinis Prezidentūros koridorius.

REKLAMA

Pravėrus langus, dūmai išsisklaidė. Ugniagesių pagalbos neprireikė, nes gaisras nekilo.

Kaip BNS paaiškino prezidento kanceliarijos vadovas Andrius Meškauskas, "užsmirdo" nuo 1996 metų be perstojo veikiančios ventiliacinės sistemos ventiliatoriaus guolio diržas, kuris užstrigo ir nustojo suktis.

"Niekas nedegė. Šiuo metu sistema tvarkoma", - teigė A.Meškauskas.Prezidentas Rolandas Paksas antradienį tęsė savo dviejų dienų atostogas ir rūmuose jo nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesius į Prezidentūrą yra tekę kviesti 2002-ųjų gegužę, kuomet, kaip tada teigė ugniagesiai, nuo į šiukšliadėžę įmestos nuorūkos kilo gaisras Prezidentūros kanceliarijos patalpose, kurios yra prezidento rūmų šoniniame sparne, Universiteto gatvėje.

Nuo neatsargaus rūkoriaus numestos neužgesintos nuorūkos viename Prezidentūros kabinetų šiukšlių dėžė buvo užsidegusi ir prieš metus. Dūmai užsmardino pagrindinį Prezidentūros pastatą, suveikė priešgaisrinė sistema.

Ugniagesių vaidmenį tada atliko apsaugos darbuotojai, kurie išnešė rūkstančią šiukšlių dėžę į kiemą, kur ji buvo užgesinta.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų