REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jums pažįstamas jausmas, kad esate visiškai vieniši dideliame margame mieste, kad esate pavargę net nuo savo draugų, viskuo nusivylę ir vienintelis dalykas, kurio norite - kad jus kas nors surastų? Jei taip, ieškokite išeities kino teatre - dalyvaukite “Acme” platinamo filmo “Pasiklydę vertime” konkurse.

REKLAMA
REKLAMA

Holivudo aktorius veteranas Bobas (Billas Murray) atvyksta į Japonijos sostinę Tokiją filmuotis viskio reklamoje. Jis to daryti nelabai nori, tačiau honoraras išties per solidus, kad atsisakytum. Tolimoji kelionė vyriškiui bus naudinga dar ir tuo, kad jis senokai norėjo pailsėti nuo savo šeimos. Bobas išgyvena didžiulę krizę - jis pats nežino, ko nori, pamiršta net beprotiškai mylimų vaikų gimtadienius, jaučiasi pavargęs nuo žmonos, negali užmigti ir yra labai nusivylęs gyvenimu.

REKLAMA

Tame pačiame Tokijo viešbutyje apsistojusi ir jauna mergina Šarlotė (Scarlett Johansson), kuri čia atvyko palaikyti kompaniją komandiruotėje esančiam vyrui Džonui (Giovanni Ribisi). Šis dirba fotografu ir visą laiką leidžia nesibaigiančiose fotosesijose.

Šarlotė dažniausiai lieka ištisas dienas visiškai viena viešbutyje. Kalbėdama telefonu draugei ji prisipažįsta nieko nebejaučianti savo sutuoktiniui ir abejojanti, ar tik nepadarė lemtingos klaidos. Ji ką tik baigusi studijas universitete, tačiau nežino, ko nori iš gyvenimo. Gyvenimo prasmės ji ieško nagrinėdama ikebanas, klausydamasi kompaktinių plokštelių su patarimais, kaip gyventi, ar tiesiog stebėdama žmones gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Bobas ir Šarlotė vis atsitiktinai susitinka viešbučio lifte, bare, fojė, koridoriuose. Nepaisydami nemažo amžiaus skirtumo, jie stengiasi pamiršti asmenines problemas, pradeda bendrauti, aptarinėti pačius įvairiausius dalykus, tokius kaip meilė, laimė ar gyvenimo prasmė. Tarp vyro ir merginos užsimezga stiprus dvasinis ryšys.

Dviems vienišiems, be ne laisviems žmonėms ši platoniška draugystė, ilgi pokalbiai vakarais, karaokė, vaikštinėjimas po nepažįstamą didžiulį miestą, kuriame beveik niekas nekalba angliškai, padeda pabėgti nuo gyvenimo beprasmybės jausmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi šiame gyvenime pasiklydusios ir pasimetusios sielos suranda viena kitą. Bet jie abu Tokijuje apsistoję tik trumpam…

“Pasiklydę vertime” - vienas iš geriausių, įsimintiniausių ir romantiškiausių 2003 m. filmų. Tai komiški epizodai iš japonų ir amerikiečių papročių, tradicijų bei įpročių radikalių skirtumų, jaudinančios romantiškos scenos, puiki muzika, scenarijuje nenumatytos improvizacijos ir žodžiais neaprašoma aktorių vaidyba.

Atsakykite į klausimus, laimėkite “Acme” prizus - kvietimus į filmą.

Kuo kino pasaulyje garsi režisierė Sophia Coppola?Kokius filmus yra sukūręs Billas Murray?Kokius apdovanojimus yra pelnęs filmas “Pasiklydę vertime”?

Atsakymus siųskite adresu [email protected].

“Pasiklydę vertime” (“Lost in translation”)Komiška dramaJAV, Japonija, 2003Trukmė: 105 min.Režisierė: Sofia CoppolaVaidina: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi, Anna Faris, Akiko Takeshita u.c.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų