REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neteisėtu keliu gautoje Valstybės saugumo departamento (VSD) operatyvinėje byloje apie bendrovės "Alita" privatizavimą prezidentas galėjo rasti jo aplinką, bet ne kitus aukščiausius valstybės pareigūnus kompromituojančią informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Tai trečiadienį vakare LTV laidoje "Spaudos klubas" sakė VSD pareigūnas Linas Petronis.

"Aš įsivaizduoju, ką prezidentas norėjo sužinoti. Matyt seniai sklandė gandai, jog toje byloje turi būti kažkas tai apie aukščiausius valstybės vadovus. Bet tai buvo tik gandai. Čia kaip toje patarlėje - girdėjo varpus skambant, tik nenugirdo kurioje parapijoje", - sakė pareigūnas.

REKLAMA

"Nėra ten pirmųjų valstybės asmenų, nei jų balsų, nei jų veiklos - nieko ten nėra", - tvirtino jis.

Tačiau, pasak L.Petronio, prezidentą gautoje byloje turėjo nustebinti jo paties aplinkos žmonių veiksmai.

"Matyt, prezidentas rado ten ko nesitikėjo - rado savo aplinką ir savo aplinkos rietenas dėl kąsnio", - sakė pareigūnas.

"Ten yra suvestinė kai kurių jūsų labai gerų pažįstamų tarpusavio pokalbių, kad jie yra giliai įžeisti, kad ne tam davė, kad ne tas paėmė", - pažymėjo L.Petronis, kreipdamasis į laidoje dalyvavusį proprezidentinės Liberalų demokratų partijos (LDP) lyderį Valentiną Mazuronį, suabejojusį pareigūno teiginiais.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje dalyvavęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Aloyzas Sakalas patvirtino, jog yra matęs minėtų pokalbių suvestines, kai prezidento aplinkos ryšius pernai svarstė jo vadovauta Seimo specialioji tyrimo komisija dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui.

"Tai yra kelių kolegų, kurių pavardžių nenoriu minėti, kelių prezidento aplinkos žmonių rietenos dėl kąsnio", - patvirtino A.Sakalas.

V.Mazuronis laidoje pareiškė, jog tokia informacija turėtų būti paviešinta.

Kol kas minėtą bylą turi prezidentas, nors Valstybės paslapčių apsaugos komisija paragino ją grąžinti VSD, nes ji buvo paimta pažeidžiant įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentui šią bylą praėjusį antradienį perdavė VSD Alytaus padalinio vadovas Albertas Sireika. Šiuo metu dėl jo veiksmų yra atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Prezidentas siekį gauti operatyvinę bylą apeinant VSD vadovus aiškina tuo, jog turi informacijos apie neva nusikalstamą VSD veiklą privatizuojant alkoholio įmones. Saugumas tokius kaltinimus atmeta.

Pats VSD praėjusių metų spalį Seimui pateiktoje pažymoje teigė, jog prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Remigijaus Ačo vardu ir jam žinant, "už atitinkamą atlygį" buvo sudaromos išskirtinės sąlygų privačių struktūrų verslui, siekiama įtakoti privatizavimo konkursus, tarp jų ir bendrovės "Alita" privatizavimo konkursą.

REKLAMA

R.Ačas vėliau atsistatydino iš prezidento patarėjų.

Bendrovės "Alita" privatizavimo konkursą laimėjo ketvirtąją vietą užėmęs jos vadovų konsorciumas. Nugalėtoju jis tapo iš konkurso pasitraukus kitiems dalyviams.

Kitą savaitę Seimas ketina pradėti apkaltos prezidentui procesą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų