REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas suabejojo Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotojo Arvydo Pociaus kompetencija ir dar sykį paprašė telefoninių pokalbių išklotinių, lydinčių "Alitos" privatizavimo operatyvinę medžiagą.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį prezidentas R. Paksas išsiuntė laišką Valstybės saugumo departamento generaliniam direktoriui Mečiui Laurinkui. Valstybės vadovas savo laiške pažymėjo, kad jau du kartus kreipėsi į VSD generalinio direktoriaus pavaduotoją A. Pocių, prašydamas pateikti telefoninių pokalbių, susijusių su AB "Alita" privatizavimu, išklotines. Prezidentas pabrėžė, kad Valstybės saugumo departamentas iki šiol nėra pateikęs informacijos apie valstybės tarnautojų bei pareigūnų galimai neteisėtus veiksmus privatizuojant AB "Alita". Be to, A. Pocius taip pat nepateikė prašomos medžiagos ir nenurodė tokių savo veiksmų motyvų.

REKLAMA

Laiške taip pat pabrėžiama, kad pagal Valstybės saugumo departamento įstatymą, VSD privalo teikti informaciją prezidentui valstybės saugumo klausimais ir atkreipė dėmesį, kad A. Pociaus veiksmai bei viešai pareikšti kaltinimai valstybės vadovui bei jo patarėjams prieštarauja Konstitucijai ir įstatymams, viršija VSD darbuotojo kompetenciją ir diskredituoja Valstybės saugumo departamento vardą.

ELTA primena, kad vasario 24-osios rytą prezidento patarėjas Romualdas Senovaitis atvyko į VSD Alytaus apygardos skyrių ir, remdamasis prezidento pavedimu, pareikalavo iš VSD apygardos viršininko Alberto Sereikos operatyvinės bylos. A. Sereika teigė, kad sprendžiant šį klausimą jis sulaukė ir tiesioginio skambučio iš Lietuvos Respublikos prezidento, kuris paprašė jo asmeniškai su visa bylos medžiaga atvykti pas prezidentą.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną prezidentas R. Paksas spaudos konferencijoje pareiškė paprašęs iš VSD vadovų "Alitos" privatizavimo medžiagą lydinčių telefono pokalbių išklotinių. Šį prašymą R. Paksas pakartojo vasario 27 d.

Paslapčių apsaugos koordinavimo komisija, kurią sudaro įvairių valstybės žinybų atstovai, nagrinėję operatyvinės medžiagos "kelionės" iš VSD Alytaus skyriaus į Prezidentūrą teisėtumą, nustatė, kad buvo pažeisti keli teisės aktai: Valstybės ir tarnybos paslapčių bei Operatyvinės veiklos įstatymas, taip pat Vyriausybės nustatyta darbo su slapta informacija tvarka ir VSD vidaus dokumentai. Komisija paragino prezidentą medžiagą grąžinti VSD.

Generalinis prokuroras praėjusią savaitę taip pat kreipėsi į prezidentą, prašydamas operatyvinę medžiagą, susijusią su "Alitos" privatizavimu, perduoti prokuratūrai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų