REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniaus senamiestyje prasideda tradicinė Kaziuko mugė, kviesianti ne tik įsigyti įvairių dirbinių, bet ir pasimokyti juos pasigaminti. Kaziuko mugę vidurdienį sostinės Pilies gatvės pradžioje, prie simbolinių vartų, atidarys Vilniaus mero pavaduotojas Algimantas Vakarinas.

REKLAMA
REKLAMA

Prie mugės vartų svečius pasitiks mugės organizatorius Vytenis Urba ir muzikantai. Atrakinę simbolinę spyną, mugės šeimininkai ir svečiai įeis pro vartus, išsikaldins atminčiai Kaziuko mugės monetų ir paskelbs mugės pradžią. Po atidarymo svečiai Pilies gatve eis į Rotušės aikštę, kur pasveikins mugės dalyvius. Rotušės aikštėje koncertuos liaudies muzikantai, folkloriniai kolektyvai.

REKLAMA

Šįmet mugė vyks ne tik tradicinėse vietose - Pilies ir Didžiojoje gatvėse, Rotušės aikštėje, Rūdninkų ir Arklių skveruose. Šeštadienį ir sekmadienį tarp Subačiaus ir Maironio gatvių, buvusiame Tymo kvartale ant Vilnelės kranto, šurmuliuos Amatų miestelis: dumples pūs ir kūjais kaukšės kalviai, senovinius indus žies puodžiai, spalvotą stiklą pjaustys vitražo manufaktūrininkai, bus marginami audiniai, karpomi karpiniai, demonstruojami kiti amatai.

REKLAMA
REKLAMA

Populiarindami atstatomą Tymo kvartalą, apie kurį net seni vilniečiai mažai tėra girdėję, Kaziuko mugės organizatoriai nuo Pilies gatvės į Tymo kvartalą paleis specialų "arkliataksio" maršrutą - Barboros Radvilaitės ir Maironio gatvėmis lankytojus veš arklio traukiamas vežimas, taip pat prieš mugę bus išleistas "Kaziuko laikraštis" su planu, kaip greičiau pasiekti minėtą kvartalą.

Kartu su pavieniais amatininkais Kaziuko mugėje šįmet prisistatys įvairūs amatų sambūriai ir galerijos. Akciją "Aukso kambarys" rengia Vilniaus auksakalių gildija, audinių marginimą karštu vašku demonstruos galerija "Delmonas", raugo keramikos technologiją - Vilniaus puodžių dirbtuvės, vitražo montavimo paslaptis atskleis "Vitražo manufaktūra", pinti Vilniaus krašto verbas mokys galerija "Sauluva", karštos geležies minkštumą demonstruos UAB "Vilniaus kalviai", o popieriaus karpinių subtilumą ir trapumą - Vilniaus karpinių salonas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų