REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pocius negali priimti priekaištų iš Prezidento, nes neturi teisės pažeidinėti Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir įstatymų. "Departamento vadovybė elgiasi taip, kaip numato įstatymai", - sakoma Valstybės saugumo departamento pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Rolandas Paksas suabejojo Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotojo A. Pociaus kompetencija ir paprašė telefoninių pokalbių išklotinių, lydinčių "Alitos" privatizavimo operatyvinę medžiagą.

REKLAMA

Ketvirtadienį Prezidentas R. Paksas išsiuntė laišką Valstybės saugumo departamento generaliniam direktoriui Mečiui Laurinkui. Valstybės vadovas savo laiške pažymėjo, jog jau du kartus kreipėsi į VSD generalinio direktoriaus pavaduotoją A. Pocių, prašydamas pateikti telefoninių pokalbių, susijusių su AB "Alita" privatizavimu, išklotines. Prezidentas pabrėžė, kad Valstybės saugumo departamentas iki šiol nėra pateikęs informacijos apie valstybės tarnautojų bei pareigūnų galimai neteisėtus veiksmus privatizuojant AB "Alita". Be to, A. Pocius taip pat nepateikė prašomos medžiagos ir nenurodė tokių savo veiksmų motyvų.

REKLAMA
REKLAMA

Laiške taip pat pabrėžiama, kad pagal Valstybės saugumo departamento įstatymą, VSD privalo teikti informaciją Prezidentui valstybės saugumo klausimais ir atkreipė dėmesį, jog A. Pociaus veiksmai bei viešai išsakyti kaltinimai valstybės vadovui bei jo patarėjams prieštarauja Konstitucijai ir įstatymams, viršija VSD darbuotojo kompetenciją bei diskredituoja Valstybės saugumo departamento vardą.

Valstybės saugumo departamentas pareiškime tvirtina, kad operatyvinės informacijos perdavimas yra griežtai reglamentuojamas įstatymų nustatyta tvarka ir pagal kompetenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Raštiškas Prezidento reikalavimas perduoti papildomą operatyvinę informaciją buvo gautas tik vieną kartą. Jį pasirašė Prezidento patarėjas Romualdas Senovaitis. Į minėtą paklausimą VSD davė teisiškai argumentuotą raštišką atsakymą. VSD, neturėdamas operatyvinės "Alitos" bylos, neturi įstatyminės galimybės teisėtai teikti papildomos operatyvinės informacijos", - sakoma VSD pareiškime.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų