REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didieji Lietuvos paukštienos gamintojai ir prekybininkai tvirtina, kad paukščių gripo virusas Kinijoje ir JAV ne tik kad neatvėrė jiems naujų eksporto galimybių, bet priešingai - sumažino lietuviškos paukštienos pardavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba užtikrina, kad vartotojai baiminasi nepagrįstai, nes paukštienos importas iš JAV uždraustas, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

REKLAMA

Informacija apie paukščių gripą pasirodė šių metų vasarį. Užsienio naujienų agentūros skelbė, kad dėl jo plitimo gyvų paukščių prekyba buvo sustabdyta keliose Pietryčių Azijos šalyse, šis gripas buvo aptiktas ir Šiaurės Amerikoje.

Vasario 24 dieną Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atsižvelgdama į Europos Sąjungos (ES) veiksmus, uždraudė iš JAV į Lietuvą importuoti viską, kas susiję su paukštiena: paukščius, paukštieną, jos produkciją, pašarus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus paukštyno generalinio direktoriaus Vytauto Tėvelio, informacija apie svetur plintantį paukščių gripą atliko juodą darbą - žmonės pradėjo bijoti pirkti paukštieną ir įmonės pardavimai per paskutinį mėnesį sumažėjo apie 10 procentų.

Per paskutines dvi savaites realizacijos nuosmukį pajuto ir Kaišiadorių paukštynas - jo pardavimai taip pat smuko iki 10 procentų.

"Paukščių gripas mūsų nepasieks, žmonės baiminasi be reikalo, tačiau jų asociacijos mūsų verslui atsiliepia neigiamai", - teigė "Kaišiadorių paukštyno" generalinis direktorius Gedas Šmulkštys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias prekybos centras UAB "VP Market" taip pat patvirtino, kad ažiotažas dėl paukščių gripo tolimose nuo Lietuvos šalyse turėjo įtakos Lietuvos vartotojams.

"Paukštienos vartojimas šį mėnesį sumažėjo, tačiau skaičių neskelbiame", - sakė "VP Market" atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų