REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kovo 1 d. LNK “Dviračio šou” pradeda rodyti serialą “Stasė ir Stasiukas”. Kaip žinote, realybės šou “Burbulas” sprogo. Ir, kaip palinkėjo jo siela bei vedėjas Vytautas Malaiza, “Burbulo” purslai nusėdo gerumu ir ramybe, šiluma ir artimo meile kiekvieno LNK televizijos žiūrovo širdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau “Dviračio šou” kūrybinės grupės širdyse ir galvose “Burbulas” nusėdo ir naujomis idėjomis, iš kurių gyvybingiausia tapo mintis apie naują serialą - taip, taip, apie tą patį, dėl kurio “Burbulo” finale, švelniai tariant, kūrybiškai diskutavo Andžejus ir Malaiza. Pamenate, Andžejų iki širdies gelmių sukrėtė ir sužeidė prizas - ne visureigis, o pasiūlymas vaidinti lietuvį, senbernį ir be jokių ūsų. Malonus faktas, kad Andžejus galutinai apsisprendė ir sutiko dar kartą parsiduoti ekranui.

REKLAMA

Taigi šildymo sezono problemas keičia artėjančio pavasario ir jį lydinčių jausmų nuojauta, o statistinį Lietuvos Andžejų keičia statistinis Lietuvos Stasys (aktorius Andrius Žebrauskas). Stasys Šidlauskas - dar jaunas, nors jau ir pagyvenęs; dar daug žadantis, nors jau seniai numojantis ranka į pažadus bei pasižadėjimus gyventi kitaip; truputėlį rimtas ir orus darbų mokytojas Stanislovas, truputėlį vėjavaikis ir mamytės lepūnėlis Stasiukas. Žodžiu, truputėlį toks, kaip ir kiekvienas iš mūsų.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi naujasis “Dviračio šou” serialas vadinsis “Stasė ir Stasiukas”, jame grieš du pirmieji smuikai. Vienu, kaip jau supratote - Andriaus Žebrausko Stasiukas, antru pirmuoju smuiku - jūsų pasiilgtoji Kristina Kazlauskaitė, šiuo atveju - Stanislovo mama, o jums, gerbiamieji LNK žiūrovai, - tiesiog ponia Stasė. Gera siuvėja ir dar geresnė mama, iki šiol nesusitaikanti su mintimi, kad jos Stasiukas jau užaugo ir suaugo (ir, būkim atviri - gana seniai, prieš kokius 20 metų).

Jų abipusė meilė bei tos meilės padariniai ir bus naujojo serialo varomoji jėga. Tiesa, kai šeimyninį tandemą pavargs minti startinis serialo dvejetas, į pagalbą visada ateis kaimynas Benediktas Baltrūnas (aktorius Ramūnas Rudokas), labai neabejingas poniai Stasei, su dukra Audrone Kapčinskiene (aktorė Rimantė Valiukaitė), kuri visiškai abejinga Stasiukui ir kuriai, kaip galimai marčiai, labai neabejinga Stasiuko mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartais horizonte senu geru “taksu” pravažiuos Edmundas Burba - Stasiuko draugas (aktorius Algis Ramanauskas-Greitai), kuris kažkada gerą vaiką vedė iš kelio, o dabar veda į klubus ir barus, nors taip suteikdamas vilties poniai Stasei bent kada nors pamatyti savo sūnų vedusį. Beje, kadangi ponia Stasė - talentinga ir naginga siuvėja, už jos durų jau dabar driekiasi ilga klientų eilė. Kiekvienas ne tik su medžiagos ritinėliu, bet ir su savo veidu, siela bei charakteriu.

Taigi “burbulininkus” keičia “stasiai”. Kiti veidai, kiti vardai, tačiau amžinai tos pačios meilės paieškos, amžinai ta pati kančia meilės neradus, amžinai ta pati baimė, kad gal kol kas nieko keisti nereikia, gal kada nors vėliau… Ir ta pati saldi paguoda: taip yra ne man vienam.

Žiūrėkit, džiaukitės, liūdėkite, išdykaukite ir būkite rimti kartu su Stase, Stasiuku ir visais kitais. Atpažinkite save ir savo artimąjį, kaimyną ir bendradarbį, savo vaikus ir savo tėvus. Ir bent retkarčiais prisiminkite: tai jau ne realybės šou, o tikro gyvenimo atspindys. Galbūt šiek tiek kreivame veidrodyje - bet juk būtent kreivi veidrodžiai ir priverčia žmogų nusijuokti, ir ne tik vaikystėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų