REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Rolando Pakso apkalta ir trijų šnipinėjimu apkaltintų Rusijos diplomatų išsiuntimas iš Lietuvos yra susiję, teigia opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos Seime narė Rasa Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

"Šis įvykis, be jokių abejonių, yra tiesiogiai susijęs su prezidento krize", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė konservatorė.

REKLAMA

Jos nuomone, diplomatų išsiuntimas išprovokavo prezidento puolimą prieš Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir jo vadovą Mečį Laurinkų.

Diplomatai buvo išsiųsti vasario 20 dieną, o po penkių dienų prezidentas pareiškė turįs įtarimų, jog VSD galėjo vykdyti nusikalstamą veiklą bendrovės "Alita" privatizavime.

Kaltinimų VSD pažėrė ir kai kurios prezidentą remiančios žiniasklaidos priemonės.

Praėjusią savaitę užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pranešė, jog išsiųsti Rusijos diplomatai bandė daryti įtaką privatizavimui ir nelegaliais būdais gauti iš Seimo informaciją apie prezidento apkaltą. VSD patvirtino, kad su Rusijos žvalgyba susiję diplomatai kėsinosi į Lietuvos, Europos Sąjungos ir NATO paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA

R.Juknevičienė BNS teigė įtarianti, jog Rusijos specialiosios tarnybos ne tik domisi prezidento apkalta, bet gali ir daryti tiesioginę įtaką Prezidentūrai.

"Aš būčiau labai nustebusi, jeigu taip nebūtų. Rusijos interesas buvo ir yra įtakoti procesus Lietuvoje", - sakė konservatorė.

Pasak jos, pastaraisiais metais Rusijos specialiųjų tarnybų veikla Lietuvoje ypač suintensyvėjo dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino politikos, "nukreiptos į prarastų teritorijų susigrąžinimą".

1940 metais Sovietų Sąjungos okupuota Lietuva nepriklausomybę atkūrė 1990 metais.

Pernai posėdžiavusi Seimo laikinoji tyrimo komisija konstatavo, jog prezidentas dėl savo ryšių yra pažeidžiamas ir kelias grėsmes nacionaliniam saugumui. Jos išvadose buvo nurodyta, jog prezidentą rinkimų kampanijos metu konsultavusi Rusijos viešųjų ryšių kompanija "Almax" yra įtariama ryšiais su šios šalies specialiosiomis tarnybomis.

Tačiau vėliau kaltinimus prezidentui Seimo specialioji tyrimo komisija nepatvirtino šių įtarimų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų