REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, parlamento Pirmininkas Artūras Paulauskas Lietuvos Prezidento Rolando Pakso siūlymą pradėti jam apkaltos procesą vadina kerštu.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad tai yra kerštas. Taip gali būti apkaltintas bet kuris Seimo narys", - sakė A. Paulauskas, vertindamas R. Pakso pasirašytą dekretą. Pirmadienį Seimo valdybos nariai pasikeitė savo nuomonėmis dėl šio šalies vadovo teikiamo dokumento.

REKLAMA

Pasak A. Paulausko, šio klausimo pateikimą planuojama įtraukti į antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę. Po to Seimas turės sudaryti specialiąją tyrimo komisiją pateiktų faktų pagrįstumui ir rimtumui ištirti.

Seimo vicepirmininkas Artūras Skardžius, komentuodamas Eltai Prezidento dekretą, pažymėjo, kad palyginti su pirmuoju bandymu inicijuoti apkaltą A. Paulauskui, dabar atsirado naujų kaltinimų, pavyzdžiui, A. Paulauskas kaltinamas ir Prezidento institucijos diskreditavimu.

REKLAMA
REKLAMA

"Seimo nario A. Paulausko vieši pasisakymai visuomenės informavimo priemonėse dėl Prezidento institucijos ar Prezidento tariamo bendradarbiavimo su nusikalstamomis struktūromis bei užsienio valstybių specialiosiomis tarnybomis diskreditavo Prezidento, kaip vieno iš valstybės valdžios institucijų, ir Prezidento, kaip valstybės vadovo, autoritetą", - rašoma praėjusį penktadienį R. Pakso pasirašytame dekrete.

Seimo vicepirmininkas A. Skardžius sakė manąs, kad taip galima apkaltinti bet kurį Seimo narį.

"Lietuvos Prezidentas naudojasi įstatymo spragomis, kurios buvo paliktos nesitikint, kad tokia situacija gali įvykti. Demokratinėse valstybėse negali to būti, kad asmuo, kuriam pradėta apkalta, inicijuoja apkaltą kitiems asmenims. Kitaip kaip keršto to įvardinti negalima", - sakė A. Skardžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo vicepirmininko duomenimis, parlamentinės frakcijos ketina svarstyti R. Pakso siūlymą inicijuoti apkaltą Seimo nariui A. Paulauskui. A. Skardžius taip pat sakė nežinąs, kokios frakcijos galėtų paremti tokį siūlymą.

Kaip primena ELTA, praėjusį penktadienį Prezidentas Rolandas Paksas pasirašė dekretą dėl siūlymo pradėti apkaltos procesą Seimo nariui A. Paulauskui.

Dekrete Prezidentas kaltina Seimo narį A. Paulauską sąmoningai atskleidus informaciją, sudarančią valstybės paslaptį, asmenims, kurie neturėjo leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija. Prezidento nuomone, tuo buvo šiurkščiai pažeista Konstitucija, sulaužyta Seimo nario duota priesaika.

REKLAMA

Prezidentas taip pat kaltina A. Paulauską "diskreditavus Lietuvos Seimo, kaip vienos iš valstybės valdžios institucijų, autoritetą, tuo šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą Seimo nario priesaiką".

Pirmasis vasario pabaigoje buvęs Prezidento R. Pakso bandymas inicijuoti apkaltą Seimo Pirmininkui A. Paulauskui buvo nesėkmingas. Seime buvo nuspręsta, kad jis pateiktas netinkama teisine forma - kreipimusi, o ne dekretu, nepaisant Konstitucijos nuostatos, kad apkalta gali būti pradėta Seimo nariui, o ne Pirmininkui.

Generalinė prokuratūra, anksčiau tyrusi kaltinimus Seimo Pirmininkui A. Paulauskui dėl valstybės paslapties atskleidimo, padarė išvadą, kad jie yra nepagrįsti.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų