REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas teigia, kad kalbas apie jo atsistatydinimą dar iki balsavimo dėl apkaltos skatina abejonės balsavimo rezultatais ir atsakomybės baimė už pradėtą procesą, sukeltą skandalą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį interviu "Žinių" radijui Prezidentas dar kartą pakartojo savo nuostatą neatsistatydinti iki pat balsavimo Seime.

REKLAMA

Šią savaitę atsistatydinti nelaukiant apkaltos rezultatų Prezidentą paragino Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas. Premjero nuomone, po tokio žingsnio R. Paksas dar turėtų galimybę likti politikoje. Seime taip pat svarstoma, kad Prezidentas atsistatydins prieš pat balsavimą dėl apkaltos, taip neprasdamas galimybės toliau būti renkamas.

Seimas po pateikimo jau yra pritaręs Konstitucijos papildymo projektui. Juo siekiama apriboti asmenų, kuriuos Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino iš einamų pareigų ar panaikino jų Seimo nario mandatą, galimybę tapti Respublikos Prezidentu ar Seimo nariu, jeigu nuo Seimo sprendimo priėmimo praėjo mažiau kaip 5 metai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį interviu "Žinių" radijui R. Paksas plačiai nekomentavo Premjero pasiūlymo atsistatydinti, nes jo asmeniškai negirdėjęs.

"Mano pozicija skiriasi. Aš esu pasakęs visiškai tvirtai, kad nesiruošiu trauktis, atsistatydinti. Nuomonių išsiskyrimas, net jeigu toks ir būtų šiuo klausimu, netrukdo man konstruktyviai bendradarbiauti su Vyriausybės vadovu", - sakė R. Paksas.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad "jokio atsistatydinimo nebus nei minutei, nei valandai, nei dienai likus iki apkaltos proceso finišo".

Interviu radijui Prezidentas taip pat analizavo priežastis, kodėl atsiranda svarstymai apie jo atsistatydinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kodėl kartais atsiranda tos kalbos. Galbūt netikrumas dėl balsavimo rezultatų, galbūt balsų trūkumas", - svarstė R. Paksas.

Padaręs kitą prielaidą, jog apkalta pavyksta, Prezidentas pažymėjo, kad tokia baigtis taip pat nebūtų naudinga kai kuriems politikams, nes vėliau išryškėtų jų tikrasis vaidmuo procese. Pasak R. Pakso, "atsirastų ir studentų, ir politologų, ir politikų, ir užsienio ekspertų, kurie nagrinėtų, kaip čia pirmą kartą Europoje Lietuva padarė tokį procesą ir atstatydino Prezidentą".

"Aš galvoju, kad tai bus studijuojama ir kažkam reiks prisiimti atsakomybę, kažkam reiks palikti savo pėdsaką šioje istorijoje - vienokį ar kitokį. Vienų pėdsakas gali būti švarus ir geras, kitų galbūt - ne. Gal tai yra viena iš priežasčių, kodėl norima įtakoti mane, kad aš atsistatydinčiau, kad nereiktų prisiimti atsakomybės už tai", - kalbėjo R. Paksas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų