REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas (KT) antradienį atmetė prezidento Rolando Pakso advokatų reikalavimą nušalinti visus KT teisėjus, kaip nepagrįstą. Prezidento advokatai prašė nušalinti teisėjus, motyvuodami, kad Konstitucinis Teismas anksčiau viename savo pranešimų spaudai esą pareiškė išankstinę nuostatą, kaip išspręsti bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas nustatė, kad jo nutarimas, sprendimas arba viešas pranešimas negali būti vertinamas kaip viešas pareiškimas, kaip turi būti išspręsta byla, ir atmetė advokatų prašymą.

REKLAMA

Anksčiau antradienį KT teisėjai, kaip nepagrįstą, atmetė ir prezidento advokatų prašymą nušalinti KT pirmininką Egidijų Kūrį.

Prezidento advokatai Gediminas Baublys, Evaldas Rapolas ir Kęstutis Švirinas nušalinimo reikalavimą grindė žiniasklaidos pranešimais apie E. Kūrio bendravimą su apkaltos jų klientui iniciatoriais.

Pagal įstatymą, Konstitucinio Teismo teisėjas nusišalina ar gali būti nušalintas nuo bylos nagrinėjimo, jeigu jis yra dalyvaujančių byloje asmenų giminaitis, kai svarstomi paklausimai personaliniais klausimais, arba kai jis yra viešai pareiškęs, kaip turi būti išspręsta Teisme nagrinėjama byla.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas antradienį pradėjo nagrinėti Seimo paklausimą, ar prezidento R. Pakso kai kurie konkretūs veiksmai prieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui - Konstitucijai.

Seimo Specialiosios tyrimo komisijos išvadose R. Paksas kaltinamas šešiais atvejais pažeidęs Konstituciją ir prezidento priesaiką.

Nuo Konstitucinio Teismo išvados priklausys apkaltos prezidentui rezultatas, dėl kurios parlamentarai planuoja balsuoti balandį.

Prezidentas R. Paksas, antradienį spaudos konferencijoje paklaustas, kaip vertina savo advokatų bandymus nušalinti visą KT, teigė, kad advokatai dirba savo darbą ir jis į "detales" nesikiša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas išsisuko nuo atsakymo į klausimą, ar pasitiki KT ir jo teisėjais, sakydamas žinąs, kad KT nutarimai ir sprendimai yra galutiniai ir neginčijami.

"Bet kiekvienas pilietis laisvoje demokratinėje šalyje, Lietuvoje gali turėti savo nuomonę apie Konstitucinio Teismo nutarimus ir gali komentuoti".

R. Paksas yra sukritikavęs KT nutarimą, pripažinusį prezidento dekretą, kuriuo Lietuvos pilietybė suteikta verslininkui Jurijui Borisovui, antikonstituciniu. Tuo jis sukėlė teisininkų ir politikų pasipiktinimą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų