REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas trečiadienį po pietų viešame posėdyje paskelbė išvadą, kad prezidentas Rolandas Paksas savo veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 19 dieną Seimas kreipėsi į KT prašydamas pateikti išvadą, ar Seimo specialiosios tyrimo komisijos nustatyti prezidento veiksmai šiurkščiai pažeidžia Konstituciją.

REKLAMA

Prezidentui buvo pateikti šeši kaltinimai dėl šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo ir priesaikos sulaužymo:

1) savo veiksmais sudarė grėsmes nacionaliniam saugumui,2) neužtikrino valstybės paslapties apsaugos,3) darė neteisėtą įtaką privačių ūkio subjektų veiklai,4) nesuderino viešųjų ir privačių interesų,5) sutrikdė valdžios institucijų darnų funkcionavimą ir diskreditavo valdžių autoritetą,6) sudarė prielaidas patarėjams piktnaudžiauti įgaliojimais.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad kitą savaitę Seime gali būti surengtas balsavimas dėl prezidento nušalinimo, jeigu KT patvirtins kaltinimus.

Seimo valdančiosios Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas tikisi, kad jau kitą antradienį Seimas balsuos dėl Lietuvos prezidento Rolando Pakso nušalinimo iš pareigų. Jis prognozuoja, kad už tai balsuos ne mažiau kaip 100 Seimo narių.

Praėjusių metų gruodį 86 parlamentarai parėmė siūlymą inicijuoti apkaltos procesą prezidentui.

Prezidentas neigia jam pateiktus kaltinimus ir atsisako atsistatydinti. R. Paksas prezidento pareigas pradėjo eiti 2003 metų vasario 26 dieną.

BNS, ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų