REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdančiosios Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas tikisi, kad jau kitą antradienį Seimas balsuos dėl Lietuvos Prezidento Rolando Pakso nušalinimo iš pareigų. Jis prognozuoja, kad už tai balsuos ne mažiau kaip 100 Seimo narių.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį pavakarę Konstitucinis Teismas viešame posėdyje skelbs išvadą dėl Prezidentui Rolandui Paksui pateiktų kaltinimų.

REKLAMA

Pasak A. Ramanausko, Konstitucinio Teismo sprendimas turėtų įsigalioti jau ketvirtadienį, todėl visai realu pradėti apkaltos procedūrą ateinantį pirmadienį. "Atsižvelgiant į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išaiškinimą, manyčiau, kad procesas turėtų pasibaigti antradienį", - sakė Eltai A. Ramanauskas.

Seimo Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas nemano, kad Seimas suspėtų iki naujų Prezidento rinkimų priimti Konstitucijos pataisą, kuri užkirstų kelią per apkaltą pašalintam Prezidentui vėl kandidatuoti rinkimuose. "Tokiu atveju pilietis R. Paksas turėtų teisę kandidatuoti, tačiau, manau, kad žmonės supras tikras vertybes", - sakė A. Ramanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas vasario 19 d. kreipėsi į Konstitucinį Teismą, prašydamas išvados, ar Prezidento R. Pakso konkretūs veiksmai, nurodyti Seimo Specialiosios tyrimo komisijos išvadoje suformuluotuose šešiuose kaltinimuose, prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai.

Konstitucinis Teismas minėtus kaltinimus nagrinėti pradėjo kovo 16 d., o baigė kovo 26 d. Seimas, nekeisdamas apkaltos procedūras apibrėžiančio statuto, ketina itin sparčiai baigti apkaltą Prezidentui.

Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas yra sakęs, kad, gavus Konstitucinio Teismo išvadą, pats apkaltos procesas Seime gali užtrukti tik 2-3 dienas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų