REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentui Rolandui Paksui remti sutelktas judėjimas šeštadienį įvairiose Lietuvos vietose rengia protestus prieš Seime pradėtą teisinį apkaltos prezidentui procesą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime pranešė judėjimo, pasivadinusio "Už teisingumą ir demokratinę Lietuvą", nariai - proprezidentinės Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis ir Liberaldemokratų frakcijos Seime narys Rolandas Pavilionis.

REKLAMA

Pasak V. Mazuronio, protestai prieš apkaltą prezidentui šeštadienį bus surengti 40-yje miestų ir miestelių, taip pat ir sostinėje Vilniuje. Akcijų organizatoriai teigia neturį duomenų, kiek žmonių ketina dalyvauti jose.

Iš viso proprezidentinis judėjimas, R. Pavilionio skelbiamu vertinimu, vienija apie 12 tūkst. narių.

Protestų rengėjai ketina raginti Seimo narius nedalyvauti balsavime dėl Konstitucijos pažeidimais kaltinamo R. Pakso nušalinimo nuo prezidento pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad toks balsavimas gali įvykti balandį, kai Seimas gaus Konstitucinio Teismo išvadas, ar prezidentas savo veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

R. Pavilionio teigimu, šeštadienį rengiama akcija nebus paskutinė, protestuoti ketinama ir atėjus balsavimo Seime dėl R. Pakso nušalinimo dienai.

Ketvirtadienį prezidento šalininkai Seimo rūmuose rengia diskusiją dėl prezidentui pradėtos apkaltos teisėtumo.

"Tai yra grupės žmonių, kuriems vadovauja Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, bandymas nuversti prezidentą", - spaudos konferencijoje aiškino V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidento šalininkų nuomonės nepakeis ir šiuo metu kaltinimus prezidentui nagrinėjančio Konstitucinio Teismo (KT) sprendimas.

"Tai bus tik viena iš nuomonių. Iki šiol KT veiksmai buvo politizuoti ir jis peržengė savo įgaliojimus", - teigė R. Pavilionis, kalbėdamas apie teismo nutarimą pripažinti prezidento dekretą suteikti pilietybę savo dosniausiam finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui prieštaraujančiu Konstitucijai.

KT nutarimą, kuris pagal Konstituciją yra galutinis ir neskundžiamas, kritikavo ir pats prezidentas.

Tokie prezidento pasisakymai įvertinti kaip bandymas diskredituoti KT autoritetą.

R. Paksas, prezidento pareigas einantis nuo praėjusių metų vasario, kaltinamas šešiais atvejais pažeidęs Konstituciją.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų