REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas pareiškė neatvyksiąs į Konstitucinio Teismo (KT) posėdį, į kurį buvo kviečiamas pateikti paaiškinimus dėl klausimų, į kuriuos iki šiol nesugebėjo atsakyti jo advokatai. Tai prezidentas pareiškė spaudos konferencijoje antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

"Šią bylą vesiu per savo atstovus", - sakė R. Paksas.

"Konstituciniam Teismui esu pateikęs išsamius ir nuoseklius rašytinius paaiškinimus", - sakė R. Paksas. Jis pabrėžė, kad pagal įstatymus neprivalo dalyvauti teismo posėdyje.

REKLAMA

Jis teigė pirmadienį susitikęs su jam teisme atstovaujančiais Gedimino Baublio advokatų kontoros atstovais, aptarė su G. Baubliu "neaiškius aspektus".

"Manau, kad jie tinkamai atstovaus man teisme", - sakė R. Paksas.

BNS šaltinių teigimu, Prezidentūros teisininkai R. Paksui pateikė išvadą, kad prezidento dalyvavimas KT posėdyje yra neprivalomas.

KT oficialiai pakvietė prezidentą dalyvauti posėdyje trečiadienį 9 valandą.

Konstitucinis Teismas, vertinantis kaltinimus valstybės vadovui pažeidus Konstituciją, praėjusią savaitę nusprendė kviesti prezidentą pateikti paaiškinimus, nes jo atstovai - advokatai Gediminas Baublys, Evaldas Rapolas ir Kęstutis Švirinas - negalėjo pateikti suinteresuoto asmens - prezidento - požiūrio ir vertinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimų teismui iškilo dėl praėjusių metų kovo 17 dieną įvykusio R. Pakso ir jo rinkimų kampanijos finansinio rėmėjo Jurijaus Borisovo susitikimo.

Teismo nuomone, būtina išsiaiškinti prezidento poziciją šiuo klausimu.

Posėdyje praėjusį ketvirtadienį R. Pakso atstovai kelis kartus teigė nežinantys prezidento pozicijos, nors prezidentas savo trims advokatams yra pavedęs vesti bylą ir jam atstovauti.

R. Paksas kartą jau teikė parodymus KT, šiam pernai gruodį nagrinėjant prezidento dekreto dėl Lietuvos pilietybės suteikimo išimties tvarka savo rinkimų kampanijos finansuotojui Jurijui Borisovui atitikimą Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Specialiosios tyrimo komisijos išvadose R. Paksas kaltinamas šešiais atvejais pažeidęs Konstituciją ir prezidento priesaiką.

Konstituciniam Teismui patvirtinus kaltinimus, kad R. Paksas pažeidė Konstituciją, Seimas balsuos dėl jo nušalinimo per apkaltą. Manoma, kad šis balsavims įvyks balandį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų