REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadangi žiurkės tampa vis atsparesnės nuodams, Kinija pilkosioms graužikėms naikinti griebėsi kontraceptikų.

REKLAMA
REKLAMA

"Ilgus metus mokslininkai įtarinėjo, kad žiurkės vis labiau vengia tradicinių žiurkių nuodų, - sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra "Xinhua". - Žiurkėms skirti kontraceptikai oficialiai pripažinti ir masiškai bus pradėti gaminami šį kovą".

REKLAMA

Pasak agentūros, skysti kontraceptikai greičiausiai bus maišomi su žemės riešutais ir kitais maisto produktais, kurie naudojami kaip jaukas.

Vyriausybė jau nutraukė įprastų žiurknuodžių - tetramino - gamybą, nes jais nusinuodijo ne vienas žmogus.

Naujienų agentūra "Xinhua" cituoja Sičuano provincijos augalų apsaugos instituto ekspertą Jiang Guangzao (Dziang Guangdzao), kuris teigia, kad minėtieji kontraceptikai yra pats ekonomiškiausias kovos su žiurkėmis būdas.

REKLAMA
REKLAMA

"Be to, žmonėms jis nekenksmingas", - pridūrė jis.

Baimindamasi naujo į gripą panašios virusinės ligos SARS protrūkio, praėjusį mėnesį pietinėje Guangdongo provincijoje Kinija žiurkėms ir tarakonams paskelbė nuožmią kovą.

Anksčiau mieste su graužikais būdavo kovojama kitokiais būdais: žiurkiautojai už kiekvieną graužiko uodegą gaudavo premiją, tačiau galiausiai šis sumanymas baigėsi tuo, kad siekdami papildyti savo pinigines, žiurkiautojai pastipusias žiurkes ėmė vežtis iš kaimų.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų