REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policininkai ėmėsi jiems neįprasto darbo - pradėjo maldos namuose registruoti meno vertybes. Tai atlikti jiems nurodė Policijos departamentas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Vilniaus policininkai aplankė Šv.Kazimiero ir Švč.Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčias Naujojoje Vilnioje. Jie maldos namų brangenybes fotografavo ir filmavo.

REKLAMA

Policininkai registravo tik dvasininkų nurodytas vertybes.

Dabar vagystės iš bažnyčios atveju pareigūnai žinos, kaip pavogta vertybė atrodė.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos viršininkas Kęstutis Tubis pripažino, kad ne visos bažnyčios norėjo įsileisti policininkus - kai kurie dvasininkai vertybes panoro suregistruoti patys.

Prieš pradedant darbą policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius apie akciją informavo Lietuvos katalikų bažnyčios hierarchą kardinolą Audrį Juozą Bačkį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Vilniaus arkivyskupijoje bažnytinės meno vertybės jau yra suregistruotos anksčiau. Dvasininkai vagystės atveju policininkams pateiktų dingusios vertybės aprašymą, nuotrauką.

"Jei vertybės nebūtų registruotos, bendradarbiavimas su policija būtų prasmingas. Bet dabar ar reikia vertybes antrą kartą registruoti?" - klausė Vilniaus arkikatedros klebonas Ričardas Doveika.

Rusijoje visos bažnytinės vertybės nepažeidžiant jų struktūros žymimos specialiais liuminescenciniais dažais. Tame žymėjime nuskaičius kodą, galima greitai duomenų bazėje rasti tos vertybės aprašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelyje valstybių fotofiksacinė medžiaga yra seniai įgyvendintas dalykas. Tačiau Lietuvoje tai iki šiol nebuvo atlikta.

Vakarų Europos valstybėse bažnytinės vertybės suregistruotos centralizuotuose policijos duomenų bankuose.

"Registruoti vertybes - ilgas, bet labai reikalingas darbas. Po vagysčių iš maldos namų mes net nežinome, kiek kainuoja pavogtos vertybės", - kalbėjo K.Tubis.

Anot jo, dėl to net sulaikius įtariamuosius vagyste, bet neradus pavogtų vertybių sunku sulaikytiesiems pateikti kaltinimus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų