REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas kategoriškai atmeta prielaidas, kad Valstybės saugumo departamento vadovas Mečys Laurinkus galėjęs jį šantažuoti, ir pripažįsta, jog M. Laurinkus ne be pagrindo teikė jam medžiagą apie Jurijų Borisovą.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos kanalo TV4 laidoje TTT pirmadienį R. Paksas kategoriškai neigė versiją, esą Valstybės saugumo departamento direktorius M. Laurinkus jį šantažavęs - siūlęs nutylėti J. Borisovo veiksnį mainais į ambasadoriaus postą. "Apie jokius susitarimus tarp manęs ir M. Laurinkaus kalbos nebuvo ir negalėjo būti. Nei tada, nei dabar M. Laurinkus ar kiti nėra manęs šantažavę", - pažymėjo valstybės vadovas.

REKLAMA

Anot R. Pakso, jei VSD generalinis direktorius būtų bandęs jį šantažuoti, jis to "nebūtų pakentęs".

Kartu R. Paksas pripažino, kad M. Laurinkaus inicijuotas informacijos apie J. Borisovą rinkimas turėjęs "pateisinamą priežastį". "Jei pareigūnas man pateikia informaciją, aš neturiu pagrindo juo abejoti ar netikėti", - tvirtino jis.

Tačiau apie savo santykius su J. Borisovu, minimus specialiosios Seimo komisijos išvadoje, R. Paksas kartojo: "Jokių sutarčių ir įsipareigojimų nėra. Yra menamos sutartys, menami susitarimai, kad būtų sukeltas sąmyšis visuomenėje".

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas apgailestavo, kad skyrė nepakankamai dėmesio praėjusių metų pradžioje iš VSD atleisto pareigūno Valerijaus Saveljevo ir "Respublikos" dienraščio žurnalisto, šiuo metu TV3 televizijos kanalo laidos "Abipus sienos" autoriaus Virginijaus Gaivenio, susidūrimo istorijai.

VSD pareigūnas įsivėlė į šį skandalą, prašydamas iš žurnalisto kompromituojančių duomenų apie "Respublikos" dienraštį ir bulvarinį leidinį "Vakaro žinios". Dienraštis "Respublika" tada skelbė, kad VSD darbuotojas V. Saveljevas bandė verbuoti V. Gaivenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų pradžioje per televizijos kanalus buvo rodomas įrašas, kuriame girdėti, kaip V. Saveljevas pripažįsta, jog prezidentūros patarėjai su Prezidento Valdo Adamkaus žinia nurodė VSD rinkti kompromituojančią medžiagą apie minėtų laikraščių leidėjus. VSD atlikus tarnybinį patikrinimą, V. Saveljevas, kaip veikęs savavališkai, buvo atleistas iš darbo.

Anot R. Pakso, dėmesio šiai problemai jam pristigę todėl, kad prieš metus buvo ką tik pasibaigę Prezidento rinkimai, vykęs "puolimas iš išorės". Šiame kontekste jis priminė ir žemės grąžinimo skandalų tyrimą, teisėjų skandalus bei atleidimus. Tai, pasak jo, trukdė sutelkti dėmesį į VSD pareigūnų veiksmus "Respublikos" žurnalisto atžvilgiu.

REKLAMA

"Man labai įdomu, ir ta istorija turės tęsinį", - pažadėjo Prezidentas. Jo žodžiais, šios istorijos tyrimu turėtų užsiimti ne tik jis, bet ir Generalinė prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Seimas ir Vyriausybė. Vis dėlto R. Paksas pripažino turėjęs asmeniškai skirti jai daugiau dėmesio.

TTT laidoje jis taip pat pakartojo manąs, kad abiejų parlamentinių tyrimo komisijų pateiktos kaltinamosios išvados galiausiai visai subliūkš.

"Esminis pastebėjimas yra tas, kad iš bene septyniolikos aplinkybių, kuriomis rėmėsi kaltinimus formulavusi Aloyzo Sakalo komisija, liko bene penkios. Dvylika kažkur prapuolė. Ir aš tas penkias atmetu", - pareiškė Prezidentas. Jis taip pat pasidžiaugė, kad, jei ir toliau viskas taip klostysis, greitai neliks ir tų penkių.

REKLAMA

Pasak R. Pakso, svarbiausia tai, kad jau dabar nelikę "keturis mėnesius eskaluotų" kaltinimų grėsme nacionaliniam saugumui, ryšiais su tarptautine mafija ir įtakomis Prezidentūrai, kurie, jo žodžiais, padarė didelę žalą Lietuvai. Prezidentas pabrėžė, kad jam pateikti kaltinimai pasirodė esą nepagrįsti.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų