REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį paskelbė apie ministro pirmininko Michailo Kasjanovo vyriausybės atsistatydinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Štai keli analitikų ir politikos komentatorių požiūriai į šią naujieną.

Igoris Buninas, Politinių technologijų centras:

Įdomu, kad V. Putinas nedelsė su šiuo pareiškimu iki porinkiminio laikotarpio. Tačiau tai paaiškina dvi priežastys. Pirmiausia yra vienas psichologinis aspektas: V. Putinas tiesiog negali pakęsti M. Kasjanovo. Būta daug nesutarimų dėl ekonominės politikos - dėl klausimų, susijusių su mokesčiais, nekilnojamojo turto įkeitimu ir taip toliau. Antra, tai simbolinis veiksmas. V. Putinas tvirtai pareiškė: noriu, kad būtų aišku, jog visi ryšiai su Boriso Jelcino "šeima" ir jo "sūnumi", M. Kasjanovu, dabar nutraukti. Rinkėjams tai patiks. Jo (V. Putino) reitingai šiuo metu siekia 80 proc., o po šio pranešimo jie šoktels iki 85 proc. Statistiškai aukščiau jie kilti nebegali.

REKLAMA

Erikas Wigertzas (Erikas Vigercas), vienas iš "Jungtinės finansinės grupės" tyrimų vadovų:

Tai labai pozityvu, nes rodo, kad V. Putinas, išsiųsdamas M. Kasjanovą, nutraukia paskutinius ryšius su B. Jelcino era. Jis laimi laiko - naujoji vyriausybė dabar gali būti paskirta anksčiau nei tuo atveju, jei tai būtų padaryta po rinkimų. Jis (V. Putinas) demonstruoja esąs stiprus ir nebijąs nesutarimų, nes daro tai prieš rinkimus ir tai rodo, kad po rinkimų jis gali būti aktyvesnis ir kad mažiau toleruos neoptimalius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Sergejus Markovas, Politinių tyrimų institutas:

Pirmiausia sakyčiau, kad tai nėra vyriausybės atleidimas. Tai - Michailo Kasjanovo atleidimas. Pagal konstituciją V. Putinas negali to padaryti neatleisdamas viso kabineto. Manau, kad reformatorių komanda, kuriai vadovauja Germanas Grefas, išlaikys savo pozicijas. M. Kasjanovas ministru pirmininku buvo dėl trijų politinių priežasčių. Pirma - jis yra ekonomikos direktorius. Antra - jį rėmė (buvęs Kremliaus vadovas) Aleksandras Vološinas. Trečia - vadinamųjų oligarchų parama jam. Šios trys priežastys daugiau nebesvarbios. Didelio pakitimo nesitikiu.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų