REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija antradienį rinksis į posėdį, kuriame nagrinės Rolando Pakso prezidentinės kampanijos dosniausio finansuotojo Jurijaus Borisovo skundą dėl išsiuntimo iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Skundas bus nagrinėjamas uždarame posėdyje, jame galės dalyvauti tik pats J.Borisovas ir Migracijos departamento atstovai. Teismo posėdis turėtų prasidėti 13 val.

REKLAMA

Sausio 14 dieną verslininkas J.Borisovas apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui Migracijos departamento sprendimą neduoti jam leidimo nuolat gyventi Lietuvoje ir išsiųsti jį į Rusiją.

Lietuvos pilietybės neseniai netekęs Rusijos pilietis J.Borisovas teismo prašo panaikinti, jo vertinimu, neteisėtą ir nepagrįstą Migracijos departamento sprendimą.

J.Borisovo advokato A.Liutvinsko teigimu, Migracijos departamento sprendimas prieštarauja tarptautinėms konvencijoms, Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijai ir kitiems teisės aktams.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 9 dieną Migracijos departamentas nusprendė Konstitucinio Teismo nutarimu Lietuvos pilietybės netekusį verslininką išsiųsti iš Lietuvos į Rusiją, neišduoti leidimo nuolat gyventi Lietuvoje ir panaikinti J.Borisovo gyvenamosios vietos deklaravimo Vilniuje, Vytauto gatvėje, duomenis.

Migracijos departamento sprendimą pavesta vykdyti Vilniaus miesto vyriausiajam policijos komisariatui.

Pagal užsieniečių teisinės padėties įstatymą, šį Migracijos departamento sprendimą J.Borisovas galėjo apskųsti Vilniaus apygardos administraciniam teismui per 7 dienas nuo sprendimo įteikimo jam dienos. Jis tą ir padarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J.Borisovas buvo paprašęs leidimo nuolat gyventi Lietuvoje, tačiau VSD pasiūlė įtraukti jį į šalyje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Konstitucinis Teismas pernai gruodį konstatavo, jog prezidento dekretas išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę J.Borisovui, kuris yra Rusijos pilietis, prieštarauja Konstitucijai ir Pilietybės įstatymui.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų