REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas neatmetė galimybės papildyti savo paaiškinimus Seimo apkaltos komisijai, bet tik tuo atveju, jei gaus visą su kaltinimais susijusią medžiagą. Tai prezidentas pareiškė antradienį surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną prezidentas R. Paksas Seimo komisijai, tiriančiai jam adresuotus kaltinimus, raštu pateikė savo paaiškinimus.

REKLAMA

Į 19 puslapių surašytus kaltinimus valstybės vadovas pateikė 5 puslapius paaiškinimų. Juose atmetami visi šeši Aloyzo Sakalo komisijos, tyrusios galimas grėsmes nacionaliniam saugumui, suformuluoti kaltinimai.

Specialioji Seimo komisija, tirianti kaltinimus prezidentui, nuolat kvietė valstybės vadovą pateikti paaiškinimus.

Savo delsimą pateikti paaiškinimus komisijai prezidentas aiškino žemaitiška kantrybe.

"Aš nuosekliai laukiau visos medžiagos. Nuosekliai laukiau. Aš neatsisakiau bendradarbiauti nei su viena, nei su kita komisija, nei su Prokuratūra, nei su Konstituciniu Teismu. Jeigu vakar vakare šitos medžiagos negavau, tai šiandien pateikiau paaiškinimus pagal turimą medžiagą", - sakė spaudos konferencijoje R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį susipažinęs su prezidento paaiškinimais, Seimo komisijos vicepirmininkas Julius Sabatauskas teigė, kad lieka daug neatsakytų klausimų.

Anksčiau komisija buvo nusprendusi tik iki antradienio laukti prezidento paaiškinimų, o jų nesulaukus - pradėti rašyti išvadas.

Apkaltos komisija antradienį taip pat nusprendė prašysianti Seimo pratęsti jos darbo laiką. Komisija, sudaryta praėjusių metų gruodžio pabaigoje, išvadas turėjo pateikti vasario 13-ąją.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų