REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingai pagarsėjęs Lietuvos laisvės sąjungos lyderis parlamentaras Vytautas Šustauskas prašo teismo priteisti iš Seimo pirmininko Artūro Paulausko ir parlamentaro Artūro Meliano po 5 tūkst. litų už jam padarytą moralinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA

V.Šustauskas kreipėsi į Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą, prašydamas priteisti iš Seimo pirmininko pinigų už pastarojo žodžius, pasakytus praėjusių metų liepą po susitikimo su Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotoju Arvydu Pociumi.

REKLAMA

Po šio susitikimo A.Paulauskas prabilo apie galimą apkaltą V.Šustauskui, nes šis ne tik neslepiąs kontaktų su nusikaltėliais, bet ir gaunąs nurodymus kaip balsuoti.

V.Šustauskas pareiškime teismui teigia, jog tokie teiginiai neatitinka tikrovės, o A.Paulauskas jį apšmeižė, siekdamas eliminuoti iš politinio gyvenimo.

Lietuvos laisvės sąjungos lyderis taip pat jaučiasi įžeistas A.Meliano komentarų.

Apkaltos teikimą rengiančios darbo grupės narys liberalcentristas A.Melianas kalbėdamas apie V.Šustauską žurnalistams pareiškė, jog "Seimas turi kuo greičiau atsikratyti tokiais klounais".

REKLAMA
REKLAMA

V.Šustausko nuomone, tokiais žodžiais A.Melianas įžeidė ne tik jį asmeniškai, bet ir tuos 9 tūkst. rinkėjų, kurie balsavo už jį Seimo rinkimuose. Jis buvo išrinktas vienmandatėje Šilainių apygardoje Kaune.

Pačiam V.Šustauskui Seime gresia apkalta, kurios iniciatyvai pritarė tiek A.Paulauskas, tiek A.Melianas. Pastarasis yra ir darbo grupės, rengiančios teikimą apkaltai, narys.

Apkaltos teikimo projekte primenamos V.Šustausko "nuodėmės" nuo pat šio Seimo kadencijos pradžios - antisemtiniai pareiškimai, Armėnijos parlamento įžeidimas, kontaktai su nusikalstamo pasaulio atstovais.

Skandalingai pagarsėjęs parlamentaras yra pareiškęs, jog jo "misija Seime yra baigta", tačiau spaudos teigimu V.Šustauskas ketina ir toliau siekti parlamentaro kėdės tik šį kartą ne Kaune, o Klaipėdoje.

V.Šustauskas yra vienintelis Lietuvos laisvės sąjungos atstovas Seime.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų