REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų ir centro frakcijos nariai Klemensas Rimšelis bei Saulius Lapėnas ketvirtadienį susitiks su prezidentu Rolandu Paksu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak frakcijos pranešimo spaudai, susitikime, be kita ko, bus aptartas ir šiuo metu vykstantis apkaltos prezidentui procesas bei Prezidentūros skandalo priežastys.

REKLAMA

"Prezidentui noriu užduoti keletą klausimų, atsakymų į kuriuos neišgirstu per R.Pakso spaudos konferencijas, kalbas, susitikimuose su rinkėjais. Gali būti, kad apie kai kuriuos dalykus prezidentas vengia kalbėti viešai, nes yra varžomas pareigų ir įvairių įsipareigojimų, todėl tikiuosi, jog privatus pokalbis bus įdomus ir naudingas",- teigia Liberalcentristų frakcijos seniūno pavaduotojas K.Rimšelis.

Parlamentaro teigimu, nuo to, ką atsakys prezidentas, priklausys jo asmeninė bei kitų frakcijos narių pozicija per balsavimą Seime apkaltos procesui besibaigiant.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak frakcijos pranešimo, norą susitikti su R.Paksu, kiekvienam Seimo nariui atsiuntusiam asmeninį kvietimą, šiuo metu yra pareiškę keturi frakcijos nariai.

Frakcijos nariai Audrius Klišonis ir Artūras Melianas su prezidentu turėtų susitikti kitą kartą, tačiau kol kas dar neaišku, kada.

Sausio viduryje prezidentas pakvietė kiekvieną Seimo narį susitikti asmeniškai, bet taip pat savo kvietime pareiškė esąs pasirengęs susitikti su Seimo frakcijomis ir komitetais. Šią savaitę prezidentas jau buvo susitikęs su savo įkurtos Liberalų demokratų partijos Seime nariais. Praėjusią savaitę prezidentas jau susitiko su Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų, Mišrios Seimo narių grupės, valdančiosios Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nariais.

Jeigu kaltinimus prezidentui Konstitucijos pažeidimu svarstanti Seimo specialioji tyrimo komisija patvirtins jų pagrįstumą ir rimtumą, Seimas turės balsuoti dėl jo nušalinimo.

Prognozuojama, kad toks balsavimas gali įvykti balandį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų