REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Algimantas Songaila iki kitos savaitės prasitęsė nedarbingumo lapelį, bet grįžęs tarnybon neketina paklusti premjero ir ministro raginimams atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė A. Songaila, į darbą turėjęs grįžti šią savaitę, jo nedarbingumo lapelis pratęstas iki vasario 17 dienos.

REKLAMA

"Tikiuosi į tarnybą sugrįžti kitą trečiadienį ir dirbti toliau", - sakė VSAT vadas.

Pareigūno teigimu, jo ateitis pasienio tarnyboje priklausys tik nuo ministro sprendimo, savo noru jis tarnybos nepaliksiąs.

"Priklausys nuo ministro veiksmų. Jei atleis, aš tiesos ieškosiu teismuose. Savo griekus aš žinau. Neatleis - dirbsiu toliau", - tvirtino A. Songaila.

Jis teigė pastaruoju metu spaudimo atsistatydinti nejaučiąs.

Į darbą sugrįšiantis VSAT vadas gaus susipažinti su tarnybinės komisijos išvadomis dėl jo galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 30 puslapių komisijos išvados apie galimą A. Songailos piktnaudžiavimą tarnyba perduotos sergantį vadą pavaduojančiam VSAT štabo viršininkui Vaclovui Zabarauskui. Jis yra įpareigotas įteikti išvadas savo šefui, kai šis pasveiks.

"Jis (A. Songaila) turi pasakyti, sutinka, nesutinka su išvadomis, jo teisė. Žmogus turi susipažinti su tuo, kuo jį kaltina, juk egzistuoja nekaltumo prezumpcija. Gal jis norės atsistatydinti, gal norės ko kito, matysim, kaip baigsis. Gal jis įrodys, kad tie kaltinimai neteisingi", - sakė V. Bulovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sausio pabaigoje premjeras Algirdas Brazauskas informavo kategoriškai liepęs A. Songailai pasitraukti iš VSAT vado pareigų.

Kilus skandalui dėl prezidento R. Pakso ir jo aplinkos ryšių, kilo įtarimų dėl A. Songailos galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Vidaus reikalų ministerija (VRM) ištyrė įtarimus ir parengė išvadas, kurios dar neskelbiamos, bet, manoma, nepalankios pasieniečių vadui.

Kilus skandalui, sušlubavo A. Songailos sveikata, jis kurį laiką gydėsi ligoninėje, paskui sanatorijoje, dabar sveiksta namuose.

Paklaustas, ar A. Songailai liks jo generolo laipsnis, premjeras teigė, kad tai priklausys nuo jo elgesio.

REKLAMA

VRM generalinis inspektorius Julius Jasaitis tyrė ne tik A. Songailos, bet ir Lazdijų rinktinės vado Albino Žymančiaus galimus piktnaudžiavimus tarnyba. A. Žymančius kol kas taip pat liks nenubaustas - jis susilaužęs koją.

A. Songailą ir A. Žymančių nemalonumai užgriuvo po to, kai pernai lapkritį paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą atsiskleidė šių pareigūnų ryšiai su prieštaringai vertinama Renata Smailyte. Įtariama, kad jos prašomi pasieniečių vadai per sieną greitai praleisdavo nurodytus automobilius.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų