REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberaldemokratų frakcijos Seime naujokas Rolandas Pavilionis pasidalino su žiniasklaida savo baimėmis, kad prezidento Rolando Pakso oponentai gali sukelti riaušes Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Netikiu, kad prezidento šalininkai ar kas nors, iš pritariančių prezidento veiklai, galėtų turėti tokią baisią šventvagišką mintį - pradėti riaušes ar jas inicijuoti", - po frakcijos narių susitikimo su prezidentu antradienį sakė R.Pavilionis.

REKLAMA

Anot parlamentaro, "tokią mintį gali turėti tik prezidento oponentai".

"Tokią mintį gali turėti tik tie, kurie šiandien taip drąsiai kalba apie riaušes. Matyt, tie turi kažką sumanę. Gal ponui (Vytautui) Landsbergiui jau kažkas vaidenasi? Arba (Andriui) Kubiliui su (Vyteniu) Andriukaičiu? Tai yra jų reikalas. Reikia jų klausti, ką jie sapnuoja kartais ir kodėl nori, kad jų sapnai būtų įgyvendinti", - svarstė R.Pavilionis.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas teigė, kad susitikime su prezidentu, be kita ko, kalbėta ir apie užsienio politiką.

"Dabartiniu metu gerbiamas Landsbergis vis dažniau mato tam tikras grėsmes iš Rytų. Ar tikrai ta baimė, tos grėsmės - ekonominės, nepriklausomybės grėsmės ateina iš Rytų?", - retoriškai klausė H.Žukauskas.

Parlamentaro teigimu, su problemos, kylančios santykiuose su Rusija, sprendžiamos diplomatiniu keliu, išskyrus kai kuriuos klausimus, susijusius su naftos platformos "D6" eksploatacija ar ketinimais statyti naftos terminalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos frakcijos Seime narys V.Landsbergis praėjusią savaitę, komentuodamas JAV ambasadoriaus Vilniuje Stepheno Mullo (Styveno Malo) pastabą, jog Lietuvos priėmimui į NATO galėtų sutrukdyti nebent šalyje kilusios riaušės, pareiškė, kad "tą jau seniai žinojo" prezidento aplinkos žmonės, kuriuos pavadino "perversmo iš viršaus planuotojais ir sąmokslininkais".

Tėvynės sąjungos lyderis parlamentaras A.Kubilius savo ruožtu pirmadienį pabrėžė, jog prezidentui R.Paksui tektų atsakomybė už galimas riaušes, kurios gali pakenkti šalies integracijai į ES ir NATO, o socialdemokratas V.Andriukaitis kritikavo prezidento rėmėjų pagiežingus pareiškimus.

Susitikime su prezidentu antradienį dalyvavo 13 Seimo liberaldemokratų, išskyrus Vytautą Lapėną ir Eugenijų Maldeikį, negalėjusius atvykti į Prezidentūrą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų