REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentą Rolandą Paksą remiančios Seimo liberaldemokratų frakcijos nariai teigia susitikime nekalbėję su valstybės vadovu apie jam gresiančią apkaltą, o aptarę pasiruošimo artėjančiai narystei Europos Sąjungoje ir kitus aktualius valstybei klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Prezidentas R. Paksas, tęsdamas susitikimus su parlamentarais, susitiko su liberaldemokratų frakcijos nariais. Susitikime iš 15 frakcijos narių dalyvavo 13. Du šios frakcijos parlamentarai yra išvykę į užsienį.

REKLAMA

Kaip sakė po susitikimo frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas, liberaldemokratai, kaip ir socialdemokratai, buvo iš anksto sutarę su Prezidentu neliesti jam rengiamos apkaltos klausimų. Todėl susitikime kalbėta apie Konstitucijos pataisų, susietų su naryste ES, priėmimą Seime, pasirengimą priimti ir tinkamai administruoti ES struktūrinių fondų lėšas, užsienio politiką.

Pasak H. Žukausko, susitikime su valstybės vadovu taip pat kalbėta apie Seime inicijuojamų įstatymų pataisų, susijusių su Prezidento galiomis, projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime dalyvavęs neseniai iš socialliberalų frakcijos pašalintas ir į liberaldemokratų gretas įsiliejęs profesorius Rolandas Pavilionis papildė frakcijos seniūną, atkreipdamas dėmesį į moksleivių įtraukimo į politinę veiklą problemą.

"Reiktų aktyvesnės Švietimo ir mokslo ministerijos pozicijos, aiškinant ypač švietimo visuomenei, kad bet koks bandymas manipuliuoti vaikais, įtraukiant juos į politinę veiklą, ypač tuomet, kai jie turi sėdėti mokykloje, yra antikonstitucinis ir labai kenksmingas pačiai visuomenei", - sakė R. Pavilionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per daugiau kaip tris mėnesius trunkantį Prezidentūros skandalą moksleivių atstovai yra ne kartą pareiškę savo poziciją, reikalavę Prezidento R. Pakso atsistatydinimo.

Pasak R. Pavilionio, kalbėta ir apie Lietuvos radijo ir televizijos veiklos gerinimą.

Prieš porą savaičių Prezidentas R. Paksas buvo pateikęs įstatymo pataisą, kuria siekta suteikti teisę atšaukti LRT tarybos narius juos delegavusioms institucijoms. Tačiau Seimas šiai pataisai nepritarė ir grąžino ją tobulinti.

Pasak R. Pavilionio, "didesnės sėkmės konstruktyviai pertvarkant nacionalinio transliuotojo veiklą, artinant ją prie misijos" bus galima sulaukti išrinkus naują Seimą.

Žurnalistų paklaustas, kaip jaučiasi naujoje frakcijoje, R. Pavilionis neslėpė entuziazmo.

"Jaučiuosi kaip savas tarp savų. Liberaldemokratų inteligencijos lygis 6 kartus aukštesnis", - lygino savo buvusius kolegas su naujaisiais prof. R. Pavilionis.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų