REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė prezidentui Rolandui Paksui simpatizuojančių buvusių politinių kalinių trečiadienį aplankė jį Prezidentūroje pareikšti paramos ir paskelbti protesto prieš Konstitucinį Teismą, priėmusį prezidentui nepalankų spendimą jo rinkimų kampanijos finansuotojo pilietybės byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas susitikimo dalyvių Viktoras Petkus žurnalistams sakė prezidentui išdėstę savo nuomonę, kad skandalo iniciatoriai turėtų baigti "šį politinį spektaklį". Jis taip pat perskaitė Konstituciniam Teismui adresuotą protestą, kuriame primena, kad Lietuvai 1940 metais praradus valstybingumą, pradėjo veikti okupantų teismai, nesilaikę per keletą šimtmečių sukurtos Lietuvos valstybės teisės, ypač teisiant disidentus.

REKLAMA

"Telefoniniais skambučiais ir įvairiais nurodymais tie, atsiprašant, teismai privalėjo paklusti esamai valdžios struktūrai. Šitaip buvo nuteisti ir Sibiro konclageriuose įkalinti tūkstančiai lietuvių bei kitų tautybių Lietuvos piliečių, o dešimtys tūkstančių ištremti", - rašoma proteste.

"Mums kaip tik teko būti tokių politizuotų teismų aukomis, todėl puikiai mename jų kvapą ir tuos teisėjus, kurie vykdė nurodymus, įsiteikdami uzurpatoriams ir Lietuvos laisvės slopintojams [...]. Tas bjaurus kvapas tvyrojo ir Konstituciniame Teisme, sprendžiant Jurijaus Borisovo tariamą klausimą. Matėme, kad teismas yra politizuotas ir todėl pamynė senąją Lietuvos teisę, Lietuvos valstybės tradiciją bei papročius", - rašoma proteste.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai gruodį posėdžiavęs Konstitucinis Teismas nusprendė, kad prezidento dekretas dėl pilietybės išimties tvarka suteikimo dosniausiam R.Pakso prezidentinės rinkimų kampanijos finansiniam rėmėjui J.Borisovui prieštarauja Konstitucijai. Po tokio teismo sprendimo verslininkas neteko Lietuvos pilietybės, o Seime pradėtos R.Pakso apkaltos procedūros.

Susitikime su R.Paksu trečiadienį dar dalyvavo Aleksandras Bendinskas, Stasys Stungurys, Antanas Mozeris, Vytautas Girdzijauskas, Albertas Žilinskas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų