REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareikalavo, kad vyriausybė nutrauktų Rusijai priešiškus opozicijos pasisakymus Baltarusijos žiniasklaidoje, skelbiamus po praėjusią savaitę kilusio dviejų sąjunginių valstybių konflikto dėl rusiškų dujų tiekimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė A.Lukašenkos spaudos tarnyba, prezidentas tai pareiškė pirmadienį per pasitarimą su vyriausybe.

REKLAMA

Rusijos kompanija "Gazprom" praėjusią savaitę nutraukė dujų tiekimą ir tranzitą per Baltarusijos teritoriją, apkaltinusi Minską nesankcionuotu dujų grobstymu, ir atkūrė tiekimą, kai Baltarusija iki vasario pabaigos pasirašė kontraktą su nepriklausoma kompanija "Trans Nafta", o A.Lukašenka pareiškė, kad Minskas sutinka su "Gazprom" keliamomis tiekimų sąlygomis.

"Rusų liaudis ir rusai, gyvenantys čia, Baltarusijoje, - mūsų žmonės, ir aš jau tiek kartų apie tai kalbėjau, jie su šia problema visiškai nesusiję, kaip ir visi Rusijos piliečiai, išskyrus pavienius politikus, priėmusius sprendimą blokuoti Baltarusiją", - cituoja A.Lukašenką spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes niekam neturime leisti kurstyti tautinę nesantaiką mūsų tylioje ramioje Baltarusijoje", - sakė prezidentas.

Praėjusią savaitę jis atšaukė šalies ambasadorių Rusijoje pasikonsultuoti dėl nutraukto dujų tiekimo, apkaltinęs Rusiją šantažu ir pavadinęs tai "valstybinio lygio terorizmu".

Praėjusią savaitę apie 400 žmonių dalyvavo pikete prie Rusijos ambasados, protestuodami prie "Gazprom" sprendimą nebetiekti dujų.

A.Lukašenka pirmadienį apkaltino opoziciją ir Rusijos politikus siekiant "politizuoti" konfliktą dėl dujų tiekimo, kuris, jo nuomone, yra ūkio subjektų ginčas.

"Jei jie (opozicija) ir ten kažkas Maskvoje nori pasireikšti šiame lauke ir šia tema, pašūkauti - tegul sau šūkauja. Bet vos tai peržengs mūsų įstatymų rėmus, turime kategoriškai užkirsti tam kelią", - kalbėjo A.Lukašenka.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų