REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto tarybai patvirtinus šalto vandens tiekimo, nuotekų šalinimo ir valymo kainas, kauniečiai už šias paslaugas mokės mažiau nei klaipėdiečiai ar vilniečiai.Suderinus su Valstybine kainų ir energetikos komisija, kubinis metras šalto vandens ir nuotekų tvarkymas kauniečiams kainuos kaip pernai - 3,33 lito (be PVM).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak UAB "Kauno vandenys" direktoriaus Viliaus Buroko, bendrovė dėl mažų šalto vandens kainų nuostolių tikrai nepatirsianti. "Planuojame, kad už pernai metus surinksime apie 53 milijonus litų pajamų", - sako V. Burokas.

REKLAMA

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos duomenimis, kauniečiai už šaltą vandenį ir nuotekų tvarkymą moka mažiausiai, palyginti su Vilniaus ir Klaipėdos gyventojais. Vilniuje kubinis metras šalto vandens ir nuotekų tvarkymas kainuoja 3,49 Lt, o Klaipėdoje - 3,75 Lt (be PVM). Brangiau nei kauniečiai už šaltą vandenį ir nuotekų tvarkymą moka ir Alytaus, Marijampolės, Tauragės bei Šiaulių gyventojai.Pasak Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus, kitais metais geriamo vandens kokybė pagerės, mat Petrašiūnų vandenvietėje jau projektuojami vandens nugeležinimo įrenginiai.

REKLAMA
REKLAMA

"Stengsimės, kad kauniečiams būtų tiekiamas ne tik pigus, bet ir švarus vanduo. ISPA subsidijų lėšomis - arti 16 milijonų litų - bus finansuojami biologinių valymo įrenginių darbai, vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra, projektavimo darbai", - apie ateities planus sako A. Garbaravičius.

Pasak Kauno mero, džiugina tai, kad miestas sėkmingai naudojasi tiek tarptautinių fondų, tiek Vyriausybės subsidijų lėšomis. Pagal ilgalaikę miesto vandentvarkos ūkio plėtros strategiją iki 2006 metų bendrovė "Kauno vandenys" planuoja įsisavinti lėšų už 240 milijonų litų. Iš šių lėšų 118 mln. litų bus panaudota iš įvairių fondų paskolų ir subsidijų forma, likusios - bendrovės nuosavos lėšos.

Pernai bendrovė "Kauno vandenys" geriamą vandenį tiekė 339 tūkst. Kauno gyventojų. Pasak specialistų, vartotojams tiekiamo vandens kokybė yra stabili.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų