REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mano “Radiohead” mėgėjai draugai (http://www.omni.lt/index.php?base/z_141854) užmetė akį į V Eurovizijos atrankos į atranką turą (01.31). Jie suriko ir iš jų akių pradėjo bėgti kraujas (http://news.bbc.co.uk/media/images/38616000/jpg/_38616799_virgin_150_ap.jpg). Nenustebčiau, jeigu artimiausiu metu Šv.Mergelė Marija išplatintų pranešimą spaudai, kad ji niekada nesilankė Šiluvoj ir nuo to visiškai atsiriboja.

REKLAMA
REKLAMA

Greitai bus jau 14 metų, kai parodėm Gorbačiovui vidurinį (http://www.monolithictechnologies.com/images/shinra/black-white-middle-finger.jpg), tačiau eurovizininkams tikriausiai atrodo, kad mes užstrigom sovietinėj parduotuvėj, kur dešros yra tik dviejų rūšių: pozityvios dainelės ir romantiški pasuokimai apie nesudėtingą meilę arba gamtos reiškinius. Aš tiek neišsižioju, kad žiovaudamas parodyčiau, kaip nuobodu pamažu darosi- 45 pasirodymai ir nei vieno pajuokavimo (KES nesiskaito, jis nesuprato pajuokavęs).

REKLAMA

Jeigu ironija neįkandama, galima būtų pradėti ir nuo zavaliaukiškų anekdotų: “-Petriuk, vakar spintelėj buvo penki saldainiai, šiandien tik du likę. Kaip tai suprasti? -Atsiprašau, mama, buvo tamsu, tų dviejų nepastebėjau”. Eurovizininkams aiškinu: čia mama bando Petriuką priversti susigėsti, kad tas nepasiklausęs saldainius paėmė, o Petriukas, mažas berniukas, nesupranta ir galvoja, kad reikėjo ir tuos du suvalgyt.

Paskutinė (kas reiškia, kad pateks į kitą etapą) pasirodė Agnieška, ta blondinė iš “Baro”, kur dainuodama buvo puikiai įvaldžius monotonišką krypavimą palenkus galvą. Jei būčiau Staškevičius, Gudelis ar dar koks nors lubys, ji būtų mano sekretorė ir dar tarptautiniuose konkursuose skintų aukščiausius apdovanojimus (http://www.skottfamily.fws1.com/somerville/images/woodland%20dog%20show_051201_01.JPG).

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjų stilių komentavęs Juozas Statkevičius sako, kad Agnieškos tinklinės kojinės netinka prie batų: jis buvo pas Christianą Diorą ir sužinojo, kad tinklines kojines reikia su “čebatais” derint. Jeigu krepšininkai galvotų taip, kaip (tarti švelniai ir saldžiai) Juozukas, dar ir dabar baudas mėtytų nuo klyno. Ir iš vis- tinklinės kojinės ant moters kojų yra šventa, globotina ir nekritikuotina.

Daina? O daina apie vėją.

Prieš Agniešką buvo Amberlife, eksperimentinis poprokinis Bendžių gaminys, su daina “In your eyes”. Šnekama, kad favoritas išvažiuoti į Stambulą ir kuo daugiau tai pakartojama, tuo labiau tikėtina, kad ir jis pats tuo patikės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadaise buvo nykus romantikas (http://www.cactus.lt/amberlife/images/fotos/aber500.jpg) ir niekas netikėjo, kad jis žvaigždė. Dabar Bendžiai uždėjo varnelę ant opcijų “Ekstravagancija”, “Spalvinga komanda”, tačiau nuo nefotogeniškumo taip greitai nepagyjama, o dar ir jo veidelis kiek papilnėjęs.

“In your eyes” priedainis atsiduoda žmonijai gėdos pridariusiu papelijusiu devintojo dešimtmečio rokeliu. Priedainis sprogsta (suderintas su tokiu pat ryškiu apšvietimu, turėtų kirsti tiesiai į “vežimo” gyslą), pradedi laukti kitų fejerverko pakopų, tačiau pasirodo, kad tai paskutinis distrofiko atsispaudimas. Jeigu Bendžiai būtų žiūrėję paskutines dvi Eurovizijas, būtų pamatę, kad jų nugalėtojų priedainiai buvo ugningi.

REKLAMA

Beje, po Amberlife korektiškos dainos dedikacijos “skiriu visiems visur”, pratrūko ilgai nykinėjęs atlikėjų pristatinėtojas Aurimas Dautartas: “Tikras eurovizinis atsakymas”. Ir nusipelnė būti pirmą kartą paminėtas.

Kol dainuoja grupės “Tequila for you” lyderis, gimsta durnių motina, tačiau tada prisijungia dvi merginos ir paaiškėja, kad čia lietuviškas futbolas.

Etatinė eurovizininkė Rūta Lukoševičiūtė nusitaikė į žemiausių kalėjimų kastų elektoratą, ji dainuoja “We are the birds, we are the people”. Vyrija to niekad neatleis. Ir kiek Rūta prieš veidrodį bekartotų “Aš graži, aš galiu”, vis tiek Agnieška blondinė.

REKLAMA

Nors man skaudės, tačiau turiu pagirti Rūtą ir visą jos komandą už vidury dainos sumestą galvakratį (“headbanging”- metalistų valsas (http://www.datasync.com/nexus/pictures/wcpr/homegrownfest/afterhuman-headbanging.jpg)). Tai buvo viso atrankos turo baravykas.

“Capella A”, trys merginos ir saldus vaikinas, sinchroniškai sako “Sveiki”. Tikėkimės, kad išnyks patys, ir jų uždraust nereikės. “Nykūs kaip Mažeikiai”, blyksteli Statkevičiukas.

Jei dainuoji kaip Michaelas Jacksonas ir jei mimikuoji kaip Jacksonas ir jei judi kaip Jacksonas, tai ir būsi Kaip Jacksonas, kiek save Artu bevadintum. Viena iš Arto pritariančiųjų dainininkių įrodinėja, kad ir lietuvis gali būti storulis. Tikriausiai taip varžovai bauginami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasa Kaušiūtė į sceną išeina apsirengusi kaip kažkoks Pepės Ilgakojinės ir balerinos hibridas ir dar stebisi, kad “Jis pamiršo, kad aš jo mažulė” (daina “He forgot that I’m his baby”). Rasos daina sukelia stiprų déj?-vu jausmą ir jai pasiseka, kad aš neprisimenu, kur aš tai jau mačiau.

Indraya su romantiška daina “Deep in my heart” sukelia stiprų bejausmiškumo jausmą.

Kai savo melancholišką rokelį, kokio amerikietiškuose topuose kaip šieno, uždainavo grupė “Dreams”, pagalvojau, kad atėjo pirmadienis.

Sėkmę šiame etape prognozuoju Agnieškai, Amberlife ir Rūtai Lukoševičiūtei.

Šis turas man jau sukėlė minčių apie fizinį smurtą, tad, jeigu nebūsiu suimtas už chuliganizmą, bus dar.

[email protected]

Apžvelgiant konkursą niekas nesusimušė, niekam neprireikė greitosios pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų