REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje rengiamas prezidentą Rolandą Paksą remiančio judėjimo "Už teisingumą ir demokratinę Lietuvą" steigiamasis suvažiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį (02.02) Seime surengtoje spaudos konferencijoje pranešė vienas iš šio judėjimo steigėjų Liberaldemokratų frakcijos naujokas Rolandas Pavilionis.

REKLAMA

Į judėjimą susibūrė asmenys, nepritariantys prezidento R. Pakso apkaltai.

Steigiamajame suvažiavime ketinama priimti, pasak R. Pavilionio, rezoliuciją "kokią mes norime matyti ateityje Lietuvos valdžią".

"Mes turėsime progą dar kartą pasakyti, kam reikėjo šito skandalo ir kokios yra jo pasekmės", - pažymėjo jis.

Pernai gruodį prezidento šalininkai bandė surengti steigiamąjį judėjimo "Už prezidentą ir teisingą Lietuvą" suvažiavimą Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, bet į juos nebuvo įleisti, nes rūmai nutraukė sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Nepatekę į Vilniaus koncertų ir sporto rūmus prezidento šalininkai surengė mitingą ant Tauro kalno prie Profesinių sąjungų rūmų.

Vėliau judėjimo iniciatoriai pakoregavo ir savo pavadinimą.

Seime pradėtą tyrimą dėl kaltinimų prezidentui šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką prezidento šalininkai vadina "sąmokslu".

R. Pavilionio žmona Aušrinė Marija Pavilionienė praėjusią savaitę Rokiškyje vykusiame prezidento susitikime su visuomene įvardijo "sąmokslo" organizatorius, tarp jų Vilniaus merą Artūrą Zuoką, kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Aloyzą Sakalą bei kitus. Sąmokslo "stogu" ji pavadino Konstitucinį Teismą. A. Sakalas dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

A. Sakalo vadovaujama laikinoji Seimo komisija pernai konstatavo, kad prezidentas dėl savo ryšių "buvo ir yra pažeidžiamas" ir tai sudaro grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų