REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Rolando Pakso susitikimuose su visuomene tvarką bandančius įvedinėti fašistuojančius veikėjus liberaldemokratai prilygino mokytojams, kurie neva siunčia mokinius į tokius susitikimus trypti ir švilpti.

REKLAMA
REKLAMA

"Chuliganai turi būti pastatyti į savo vietą. Visiškai nesvarbu, ar tai chuliganai apsirengę uniformomis ir mojuojantys kumščiais po nosimis, ar tai yra mokytojai, siunčiantys vaikus su nuostatomis, jog reikia švilpti ir trypti prezidentui", - pirmadienį (02.02) Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Tiek V. Mazuronis, tiek Liberaldemokratų frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas atsiribojo nuo ekstremistų, tačiau teigia nesuprantantys Seimo pirmininko Artūro Paulausko, raginančio Vasario 16-osios proga pademonstruoti nepakantumą fašistuojantiems elementams.

"Liberaldemokratų partija ir frakcija atsiriboja nuo bet kokių kraštutinių, radikalių, fašistuojančių partijų ar veikėjų veiksmų", - teigė H. Žukauskas.

Savo ruožtu jis pažymėjo, jog speciali akcija prieš fašistuojančių jėgų suaktyvėjimą tėra tik "būdas nemokamai pakelti jų autoritetą, atkreipti į juos dėmesį".

REKLAMA
REKLAMA

"Kažkam Lietuvoje pavažiavo stogas. Kitaip aš negaliu vertinti tokių dalykų", - sakė V. Mazuronis, komentuodamas Seimo pirmininko pasiūlymą.

Iš Seimo pirmininko vadovaujamos Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos pašalintas ir pas Liberaldemokratus perėjęs Rolandas Pavilionis pareiškė, kad tokie raginimai Seimo pirmininkui "nedaro garbės" ir kenkia šalies prestižui.

"Nejaugi norima sąmoningai parodyti pasauliui, kad čia yra iškilusi fašizmo grėsmė?" - stebėjosi R. Pavilionis.

Idėja Vasario 16-ąją paversti demokratijos gynimo, atkirčio diena radikalams svarstyta penktadienį vykusiame Seimo Pirmininko Artūro Paulausko susitikime su kelių Lietuvos savivaldybių merais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Visi vieningai kalbam apie tai, kad reikia vienyti, o ne skaldyti žmones, reikia vienyti jėgas, kurios pasisako už demokratiją, už valstybės stiprinimą, ir duoti labai aiškų atkirtį fašistuojančioms jėgoms, kurios kelia galvą, kurios vis dažniau pasirodo viešumoje, kurios grūmoja kumščiais, parodyti, kad toms jėgoms Lietuvoje - ne vieta ir kad jos čia negali rasti jokio viešumo", - pažymėjo Seimo pirmininkas A. Paulauskas.

Pastaruoju metu prezidento R. Pakso susitikimuose su visuomene vis dažniau dalyvauja įvairaus plauko radikalūs veikėjai, nuo kurių prezidentas griežtai neatsiriboja.

REKLAMA

Dėl vieno incidento jau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policija Kauno radikalui Visvaldui Mažonui šią savaitę ketina pateikti įtarimus dėl jo išpuolio per ukmergiškių susitikimą su prezidentu Rolandu Paksu. Ikiteisminis tyrimas pradėtas remiantis 19-mečio moksleivio pareiškimu.

Žiniasklaidos pranešimais, likus keliolikai minučių iki susitikimo su prezidentu pradžios, Ukmergės kultūros centro salėje nepilnamečiui M. Drochneriui V. Mažonas sudavė delnu per veidą.

Moksleivis kartu su keliolika draugų į Ukmergės kultūros centrą atėjo oponuoti prezidentui R. Paksui.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų