REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie kaltinimus prezidentui Rolandui Paksui nagrinėjančios Seimo specialiosios tyrimo komisijos nariai neatmeta galimybės, kad komisija nespės nustatytu laiku pateikti savo išvadų parlamentui.

REKLAMA
REKLAMA

Apkaltos komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas pirmadienį (02.02) žurnalistams sakė nežinąs, ar pavyks laiku pateikti išvadas, nors komisija tikisi suspėti.

REKLAMA

"Mes tikimės, kad komisija iki vasario 13 dienos spės užbaigti savo darbą. [...] Jau kitą savaitę pradėsime formuluoti išvadas", - sakė jis.

Komisijos pirmininkas Pranciškus Žalkauskas ir J. Sabatauskas pirmadienį priešpiet su Seimo pirmininku Artūru Paulausku aptarė procedūrinius komisijos darbo klausimus, tarp jų ir galimą išvadų pateikimą.

Seime surengtoje spaudos konferencijoje A. Paulauskas pripažino, kad komisija "susiduria su sunkumais" rengiant savo išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

"Iš tiesų komisija susiduria su tam tikrais sunkumais. Aš supratau, kad nėra paprasta, lengva parengti visą medžiagą iki vasario 13-osios", - sakė jis.

Jeigu komisija nespėtų pateikti savo išvadų, Seimas, pasak A. Paulausko, gali pratęsti komisijai duotą terminą.

Seimas, atsižvelgdamas į komisijos darbo pabaigą, yra pratęsęs eilinę rudens sesiją iki vasario 19 dienos.

Ar komisijai pavyks iki nustatyto termino pateikti išvadas, priklausys ir nuo šalies prezidento R. Pakso.

Prezidentas iki šiol nedavė Generalinei prokuratūrai atsakymo, ar duos parodymus ikiteisminiuose tyrimuose dėl neteisėto spaudimo privačioms bendrovėms ir slaptos informacijos nutekėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentą norima apklausti kaip liudytoją.

Kol prezidentas nedavė parodymų prokurorams, jie nesutinka leisti komisijai paskelbti ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą. Tokiu būdu su ja galėtų susipažinti ir prezidento interesams apkaltos komisijoje atstovaujantys advokatai.

"Liudytojas negali žinoti, ką liudijo kiti", - žurnalistams sakė J. Sabatauskas, pripažinęs, kad prezidento delsimas atsakyti prokurorams trukdo komisijos darbui.

"Jeigu prezidentas aiškiai pasakytų, kad atsisako duoti parodymus, tai taip pat uždegtų žalią šviesą susipažinti su medžiaga", - pažymėjo jis.

REKLAMA

Prezidentas turi teisę atsisakyti duoti parodymus.

Praėjusią savaitę generalinis prokuroras Antanas Klimavičius pakartotinai nusiuntė paklausimą R. Paksui, ar šis sutiks duoti parodymus.

"Jeigu prezidentas neatsakys, suprasime, kad jis nenori duoti parodymų", - praėjusią savaitę BNS sakė generalinis prokuroras.

Apkaltos komisija patvirtinus, kad kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti, Seimas turės balsuoti dėl jo nušalinimo. Prognozuojama, kad toks balsavimas gali įvykti balandį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų