REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pilietybės netekęs dosniausias prezidento Rolando Pakso rinkimų kampanijos rėmėjas, verslininkas Jurijus Borisovas dar kartą patikino neketinąs išvykti iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš nesiruošiu išvykti iš Lietuvos", - penktadienį (02.06) žurnalistams Seime sakė jis. J. Borisovas penktadienį buvo atvykęs į Seimą susipažinti su prezidento apkaltos komisijai duotų parodymų protokolu.

REKLAMA

Prieš keletą savaičių Rusijos pilietybę turintis verslininkas Vilniaus apygardos administraciniam teismui apskundė Migracijos departamento sprendimą neduoti jam leidimo nuolat gyventi Lietuvoje ir išsiųsti jį į Rusiją.

J. Borisovas neteko Lietuvos pilietybės, kai praėjusių metų pabaigoje Konstitucinis Teismas pripažino prieštaraujančiu Konstitucijai prezidento R. Pakso dekretą dėl pilietybės suteikimo, išimties tvarka.

Per posėdžio pertrauką J. Borisovas žurnalistams taip pat sakė protokole pastebėjęs keletą netikslumų.

REKLAMA
REKLAMA

"Yra nesutapimų, yra ir rimtų pažeidimų. Aš esu priverstas su advokatu aiškintis dokumentus, nes yra tokių plonybių, kurios man gali blogai baigtis", - žurnalistams sakė J. Borisovas.

Verslininko advokatas Vytautas Sirvydis pažymėjo, kad netikslumų yra, tačiau "jie neesminiai".

"Bus padaryti pataisymai ir mano klientas pasirašys", - sakė jis.

Konstitucinis Teismas gruodį konstatavo, kad prezidento dekretas išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę J. Borisovui, kuris yra Rusijos pilietis, prieštarauja Konstitucijai ir Pilietybės įstatymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Borisovas anksčiau turėjo Lietuvos pilietybę, tačiau ją prarado įgijęs Rusijos pilietybę.

Prezidento rinkimus laimėjęs R. Paksas praėjusį balandį suteikė jam Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

R. Pakso rinkimų kampanijai J. Borisovo vadovaujama sraigtasparnių remonto bendrovė "Avia Baltika" paaukojo 1,2 mln. litų.

Konstitucinis Teismas pilietybės suteikimą įvertino kaip atlygį už paramą rinkimų kampanijai.

Pilietybės suteikimas J. Borisovui yra vienas iš argumentų surengti Seime apkaltą prezidentui.

J. Borisovo atžvilgiu Generalinė prokuratūra dabar atlieka du ikiteisminius tyrimus - dėl grasinimų prezidentui ir prekybos sraigtasparnių detalėmis su terorizmą remiančiu Sudanu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų