REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra Seimo apkaltos komisijai artimiausiu metu perduos visą jai reikalingą ikiteisminio tyrimo medžiagą, susijusią su Prezidentūros skandalu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai penktadienį (02.06) BNS pranešė Generalinės prokuratūros atstovas spaudai.

R. Paksas iki šiol nedavė Generalinei prokuratūrai atsakymo, ar duos parodymus ikiteisminiuose tyrimuose dėl neteisėto spaudimo privačioms bendrovėms ir slaptos informacijos nutekėjimo.

REKLAMA

Prezidentą norima apklausti kaip liudytoją.

Kol prezidentas nedavė parodymų prokurorams, pastarieji nesutiko leisti komisijai paskelbti ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą. Tokiu būdu su ja galėtų susipažinti ir prezidento interesams Apkaltos komisijoje atstovaujantys advokatai.

"Liudytojas negali žinoti, ką liudijo kiti", - žurnalistams yra sakęs kaltinimus prezidentui nagrinėjančios parlamentinės komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas. Jis pripažino, kad prezidento delsimas atsakyti prokurorams trukdo komisijos darbui.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu prezidentas aiškiai pasakytų, jog atsisako duoti parodymus, tai taip pat uždegtų žalią šviesą susipažinti su medžiaga", - pažymėjo jis.

Prezidentas turi teisę atsisakyti duoti parodymus.

Praėjusią savaitę generalinis prokuroras Antanas Klimavičius pakartotinai nusiuntė paklausimą R. Paksui, ar šis sutiks duoti parodymus ikiteisminiuose tyrimuose.

"Jeigu prezidentas neatsakys, suprasime, jog jis nenori duoti parodymų", - praėjusią savaitę BNS sakė generalinis prokuroras.

Apkaltos komisija patvirtinus, kad kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti, Seimas turės balsuoti dėl jo nušalinimo. Prognozuojama, kad toks balsavimas gali įvykti balandį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų