REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas penktadienį (02.06) priėmė nagrinėti naują prašymą dėl Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau dešimtasis prašymas, kuriame abejojama Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo nuostatų atitiktimi Konstitucijai.

REKLAMA

Kaip informavo Konstitucinio Teismo atstovė spaudai, Šiaulių miesto apylinkės teismas prašo ištirti, ar Lietuvos Respublikos Konstitucijai neprieštarauja šio įstatymo 3, 4 ir 8 straipsniai.

Konstitucinio Teismo klausiama, ar ginčijamos nuostatos neprieštarauja Konstitucijos preambulėje įtvirtintam teisinės valstybės principui ir penkiems jos straipsniams: 18 (žmogaus teisės ir laisvės yra prigimtinės), 22 (žmogaus privatus gyvenimas neliečiamas, o informacija apie privatų gyvenimą gali būti renkama tik gavus teismo sprendimą), 24 (žmogaus būsto neliečiamybė), 31 (nekaltumo prezumpcija) ir 32 (teisė laisvai pasirinkti gyvenamąją vietą).

REKLAMA
REKLAMA

Nagrinėjant baudžiamąją bylą pagal Baudžiamojo kodekso 245 straipsnį (teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, vykdymas), Šiaulių miesto apylinkės teisme kilo abejonių, ar įtariamajam gali būti taikomi prevencinio pobūdžio apribojimai, jeigu įstatymo nustatyta tvarka jis nėra pripažintas kaltu, o tik įtariamas palaikantis ryšius su organizuotomis grupėmis, nusikalstamais susivienijimais ar jų nariais.

Minėtas prašymas gautas šių metų vasario 5 d. Šiuo metu Konstituciniame Teisme yra priimti nagrinėti 65 prašymai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų