REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė Atkuriamojo Seimo narių iš Klaipėdos paragino prezidentą Rolandą Paksą atsistatydinti, kad netaptų Lietuvos integracijos į demokratinių šalių bendriją "duobkasiu".

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį (02.06) dienraštyje "Lietuvos žinios" paskelbtame atvirame laiške R. Paksui rašoma, kad jei jis būtų viešai prisipažinęs klaidas vos prasidėjus skandalui, "Lietuva būtų turėjusi suklydusį, tačiau apsivaliusį prezidentą be jokių, tarp jų ir tarptautinių, problemų".

REKLAMA

Tačiau, kaip rašoma laiške, "paaiškėjus, kad Jūsų pasirinkti ir Jūsų aplinką sudarantieji žmonės bandė neleistinai įtakoti Jūsų, kaip valstybės vadovo elgesį, paaiškėjus, kad šie Jūsų aplinkos žmonės bendrininkavo su Lietuvos įstatymus ir tarptautinius susitarimus pažeidinėjančiais asmenimis, paaiškėjus, kad Jūs bandote apginti šiuos asmenis ir pateisinti jų veiksmus, - nebėra ir abejonių, kad ne kas nors kitas, o Jūs pats sukėlėte gilią mūsų valstybės krizę (kurią kažkodėl atkakliai vadinate tik "sąmokslu" prieš Jūsų asmenį)".

REKLAMA
REKLAMA

Laišką pasirašė 1990-1992 metais veikusio Atkuriamojo Seimo nariai klaipėdiečiai Zita Sličytė, Petras Giniotas, Alfonsas Žalys, Stasys Malkevičius, Juozas Karvelis, Eugenijus Gentvilas, Romualda Hofertienė ir Narcizas Rasimavičius. Jie teigia, kad prezidentas ne tik sumaišė savo asmeninius interesus su valstybės interesais, bet ir sąmoningai didina Lietuvos tarptautinę izoliaciją.

Anot laiško autorių, "ar Lietuva bus priimta į demokratinių šalių bendriją, ar liks demokratiją imituojančios buvusios Rusijos imperijos erdvėje", šiandien priklauso nuo prezidento vietos valstybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jei prezidentas Lietuvos interesus iškels aukščiau savo asmeninių, mes neabejotinai įsiliesime į NATO ir demokratinę Europą. Kito pasirinkimo valstybė neturi. Bet jei prezidentas ir toliau teiks prioritetą savo ambicijoms ir asmeniniams interesams, jei ir toliau bus vilkinamas laikas bei priešinama visuomenė, tai jis taps Lietuvos žmonių referendumu patvirtintų siekių duobkasiu", - mano Atkuriamojo Seimo nariai, raginantys prezidentą "neapgaudinėti nei savęs, nei kitų".

Atkuriamasis Seimas 1990 metų kovo 11 dieną paskelbė Aktą, kuriuo atkūrė nepriklausomą demokratinę Lietuvos Respubliką.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų