REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl išnykusių muitų produkcijai iš Europos Sąjungos (ES) šalių ir palankesnių prekybos sąlygos su kai kuriomis kitomis šalimis, jau gegužę kai kurių importuojamų gėrimų kainos turėtų gerokai smuktelti, penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

"Atsižvelgiant į tai, kad naikinami arba sumažinami muitai, atsidaro valstybių sienos, didės konkurencija ir mažės stipriųjų alkoholinių gėrimų kainos. Iš to išloš vartotojas, kadangi mažės kainų skirtumas tarp gaminamų šalyje ir importuojamų gėrimų", - sakė vienos didžiausių Lietuvos alkoholinių gėrimų importo bendrovių "Bennet Distributors" generalinis direktorius Jaunius Žiogas.

REKLAMA

Bendrovės "Italiana International" direktoriaus Egidijaus Daukšos nuomone, importuojami gėrimai galėtų pigti 10-20 proc., o dėl padidėjusios konkurencijos vietinių gamintojų produkcijos kainos gali kristi dar daugiau.

Didžiausią Lietuvos alkoholio gamybos bendrovę "Stumbras" valdančio koncerno "MG Baltic" atstovas ryšiams su visuomene Tomas Juknevičius prognozavo, kad įvežamų alkoholinių gėrimų kainos sumažės 5-10 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Muitinės departamento duomenimis, iš ES šalies gabenamam vynui ar vermutui dabar muito nėra. Sidrui taikomas 15 proc., konjakui, likeriui ir romui - 10 proc., degtinei - 22 proc. muitas. Įstojus į ES šie muitai dings, liks tik akcizai ir pridėtinės vertės mokestis.

"Manau, kad daugelis užsienyje gaminamų alkoholinių gėrimų atpigs, nes ES dažnai turi palankesnį prekybos režimą su šalimis, iš kurių Lietuva taip pat importuoja alkoholį. Be to, atpigus gerai žinomiems gėrimams, spaudimą pajus ir vietinė produkcija", - sakė didžiausios Lietuvos mažmeninės prekybos bendrovės "VP Market" generalinis direktorius Ignas Staškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, dėl ES muitų politikos atpigti turėtų ir iš Pietų Afrikos Respublikos, Argentinos, Čilės, Australijos, kai kurių kitų šalių importuojami alkoholiniai gėrimai. Kita vertus, tokiose valstybėse kaip Moldova, Bulgarija ar Ukraina gaminami gėrimai gali ir pabrangti.

Nors daugelis importuotojų ir prekybininkų prognozuoja papildomus rūpesčius Lietuvos alkoholinių gėrimų gamintojams, šie didelės grėsmės neįžvelgia.

"Prekybos rinka jau liberali ir iš Latvijos, Estijos senokai vežami ypač pigūs gėrimai, taigi stebuklų nebus. Gali labiau atpigti stiprieji, gerieji gėrimai, o paprastų degtinių kainos tikrai nesikeis", - tvirtino antros pagal dydį Lietuvos alkoholio gamybos bendrovės "Alita" generalinis direktorius Vytautas Junevičius.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų