REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadangi vakar (02.07) parodytas paskutinis atrankos į Eurovizijos atranką turas, mano “Radiohead” mėgėjai draugai (http://www.omni.lt/index.php?base/z_146027) jau ketina vasario 14 d. prie Kauno sporto halės protestuoti (http://www.lrt.lt/eurovision/news/article.php?id=531246). Jų veidai bus verti Viktoro Cojaus dainų, jie laužys B’Avarijos diskus ir degins Amberlife’o iškamšą. Broliai Bendžiai bus priversti smukti pro užpakalines duris.

REKLAMA
REKLAMA

O niekieno nuolankus tarnas Arminas Višinskis jau mokosi šypsotis, pridengti galvą nuo įtūžusių eurovizininkų smūgių ir teisintis. “Svarbiausia dalyvauti, o jeigu tau nepavyko- stenkis dar labiau, ir jei labai savim tikėsi, tu gali pasiekti savo”, repetuoju prieš veidrodį pozityvaus mąstymo pradžiamokslį, o mano skruostu rieda šykšti vyriška ašara.

REKLAMA

Kai kurių atrankoje ketinusių dalyvauti eurovizininkų mamos, paskaitę A.Višinskį, supanikavo dėl giminės vardo ir sugebėjo savo atžalas įtikinti, kad patekti į televizorių nėra svarbiausia, svarbiausia gerais žmonėmis būti. Todėl šį kartą dainos vos septynios.

Paskutiniai- grupė “M.T.” ir daina “Būk arti”. Nuslopinęs mintis, kad reikėtų juos susirast per pažįstamus ir koviniais epitetais suspardyt, galvoju, kad pasaulinis atšilimas, skurdas Afrikoje ir žmonių susvetimėjimas yra kur kas didesnės problemos. Tačiau su savimi nesutinku.

REKLAMA
REKLAMA

B’Avarija iššoka į sceną su savo latino atsiduodančios dainos “Labai” angliška versija “I know”. “Svarbiausia- sveikata”, sako senoliai, todėl saugau psichiką ir akimis glostau per aptemptus šokėjų maikinėlius išsišovusias žemuoges ir avietes. Sprendžiant iš akių, joms tai visai patinka.

Žiovavimas manęs neapgavo- B’Avarijai ši atranka buvo tik formalumas, jie surinko 1341 balsą ir buvo pirmi. Nori būti pirmas ir tu? Nežiopsok, A.Višinskio patarimu pasinaudok!

Dainuojant saldžias bavariškas daineles, kuriose daug visokių E272 ir E196, svarbiausia yra pamiršti mamos gąsdinimus, kad jeigu maivysies, tai galų gale pasidarysi kaip Česlovas Juršėnas. Po to kai pamiršit, atsistokit prieš veidrodį ir išsižiokit vidutiniškai. Tada supraskit, kad neperskaitėt, ką reikia daryti toliau, grįžkit prie kompiuterio ir sužinokit, kad išsižiojus reikia šiek tiek kelti lūpų kampučius. O po to dar išmokit tuo pat metu kiek tik įmanoma daugiau kelti antakius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar jūs jau turit bavaro Viliaus sceninį veidą, tik saugokitės netikėtų smūgių ir susitaikykit su tuo, kad kol jūsų neparodys per TV, visą laiką atsibusit vienas.

Prieš B’Avariją buvo grupė “Atika”, kurios spalvotus, moteriškai perukuotus narius gatvėse po vieną išgaudys ir nežiūrės to žaismingo ska skambesio. Gėjai, transvestitai, pedofilai- visi jie pedikai Tomui iš Pasvalio. “Atika” praneša “Back in Europe once again”, europiečiai žinią priima ir atidžiau rakina duris.

Grupė “Sugarfree”, kurios vieną gitarą glamonėja Aras Vėberis (kokie gražūs inicialai...), užrokenrolino “Stay away” ir man netyčia iššsprūdo džiaugsmo šypsena: nuolat miręs rokas vėl gyvas! “Stebuklų nebūna”, sako dainos priedainis ir perpjauna rokui gerklę.

REKLAMA

Kai į sceną užlipa Violeta Riaubiškytė, taip pat patekusi į kitą etapą, mano širdis pravirksta pasikūkčiodama ir rankas skausmingai ražo: Violetos ugniniai raudoni plaukai, įjungdavę mano detonatorius, pavirtę blondiniškais ir dar sugarbanoti. Tačiau aš eurovizininkų užgrūdintas- atsilaikau. Kol nuo jos šypsenos mano seilės varva į balutę, į balą, jau siekia kelius ir varva puotaujantiems kaimynams tiesiai ant silkės, ji dainuoja apie mus abu: “Song about you and me”. Paskui Violetai dar išsprūsta eilutė “Come and kiss me”. Tik parodyk į kurią vietą, Violeta. Aš jau ant keturių ir pasiruošęs tarnauti.

REKLAMA

“Vėjas krenta iš dangaus”, angliškai dainuoja grupė “Bracelet”. Tokios eilutės gali gimti tik piene virtų lašinių prisivalgius. Kaip tikri pionieriai jie kažką mini apie tėvišką Europą. “Lietuvos ryto” žurnalistas Ramūnas Zilnys, DJ Užkuraičio pakomentuoti pakviestas, sako, kad nenori jaunolių entuziazmo smukdyti, ir taip jaunuolių entuziazmą susmukdo. Simona, ta prasme, Jansonaitė, “Respublikos” žurnalistė, ta prasme, na, yra spaudos ir, na, rašto, o ne sakytinio žodžio žmogus, ta prasme.

Donalda Meiželytė pribloškia visus eurovizininkus prieš dainą sukalbėdama kelis rišlingumu skandalingus sakinius. Ir dar su pašmaikštavimais. Donalda- moteris, su kuria vyrams gerti patinka (kaip visada sprendžiu iš akių), Donaldai irgi patinka su jais gerti, “I like parties and beer” (“Mėgstu vakarėlius ir alų”), dainuoja ji, tačiau jai iš burnos nemaloniai dvelkia “čiastuškių” pagiriomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O DJ Užkuraitis prie visų svečių (dar du kostiumuoti dėdės vėliau prisijungė) kabinėjasi su klausimu “Tai ar gerai, kad atranka į Euroviziją tokia demokratiška ir žiūrovai patys gali išsirinkti?”. Aišku, kad gerai- dabar dėl Eurovizijon išsiųstų dainorėlių bambantys lietuviai galės gauti tą patį atkirtį kaip ir dėl blogos valdžios: prisivirėt uspaskichų, tai ir srėbkit.

Susiskaitysim. Kaune stengsiuos likti gyvas.

[email protected]

Apžvelgiant konkursą niekas nesusimušė, niekam neprireikė greitosios pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų